‘Martien en Erica trouwden om financiële reden’

Martien Meiland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Martien en Erica vormen een bijzonder koppel. De twee zijn namelijk niet verliefd, maar houden wel heel veel van elkaar en ondanks dat Martien op mannen valt, stapte hij toch opnieuw in het huwelijksbootje met Erica. Dit blijkt echter niet alleen uit liefde te zijn, want financiële voordelen speelde een grote rol.

Vette belastingaanslag

In het Vlaamse tijdschrift Dag Allemaal zegt Martien dat liefde natuurlijk wel een rol speelde, maar dat hij en Erica het belangrijker vonden dat alles financieel goed was afgedekt. Het kopen van een chateau in het buitenland is natuurlijk een groot risico. ,,Als een van ons overlijdt en we zijn niet gehuwd, krijgt de ander een vette belastingaanslag”, zegt de kasteelheer. Mocht een van de twee overlijden, dan moet de ander als ze niet gehuwd waren zestig procent belasting betalen over de erfenis. Nu ze gehuwd zijn hoeft dat tot een bedrag van 650.000 euro niet.

‘Nooit vechten, altijd dansen’

Jaren geleden trouwden Martien en Erica voor de eerste keer. Martien wist destijds nog niet dat hij homoseksueel was. Toen de twee in 2006 op televisie waren te zien in Ik Vertrek wist het koppel al wel van Martiens geaardheid. Niet veel later gingen ze uit elkaar en vertrok Martien naar Amsterdam. Daar dook hij in de gayscene van de hoofdstad. ,,Ergens vond ik het wel gezellig, die gaybars”, zei Martien onlangs in tijdschrift Wendy. ,,Nooit vechten, altijd dansen, een goede sfeer. Maar ik kwam erachter dat het toch niets voor mij was.” Erica en Martien vonden elkaar weer en hielden, op een platonische manier, zo veel van elkaar dat ze toch weer trouwden. ,,We beseffen uiteindelijk dat we elkaar niet meer konden missen”, zegt Martien in Dag Allemaal. ,,En dat is ook houden van.”

Tags

CHATEAUERICAFRANKRIJKGELDKASTEELMARTIEN MEILANDRELATIETROUWEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie