Martien Meiland droomde altijd al van carrière als presentator

Door: DitjesDatjes
23-04-2021

Martien Meiland maakt vrijdagavond zijn debuut als presentator van een groot studioprogramma. Hoewel de kasteelhouder een paar jaar geleden niet had kunnen bedenken dat hij ooit het gezicht zou worden van een spelshow, was het wel iets waarvan hij stiekem altijd al droomde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Als er vroeger bruiloften of partijen waren in de familie dan werden er stukjes opgevoerd, ik was dan altijd de presentator. Toen dacht ik al; wat zou het leuk zijn om dat later als werk te mogen doen. Ik vind het echt een cadeautje dat het nu is gelukt”, vertelt de Chateau Meiland-ster aan het ANP.

Samen met Britt Dekker presenteert Martien het nieuwe SBS6-programma First & Last waarin kandidaten in spellen strijden om niet als eerste of als laatste te eindigen. “Ik vond het enorm spannend, want ik had nog nooit een studioprogramma gepresenteerd. Maar het was zo leuk om te doen. We probeerden er echt een feestje van te maken voor de kandidaten, de vijftig mensen in het publiek en de kijkers thuis.”

Klik

De presentator leefde zelf erg mee met de deelnemers. “Het is natuurlijk het menselijk instinct om te willen winnen, dus het is wel erg grappig om te zien wat er gebeurt als dat juist niet de bedoeling is. Ze kregen bijvoorbeeld de opdracht om een wortel mee te nemen, die mocht niet de zwaarste of de lichtste zijn. Dus ga je dan voor een klein peentje of een grotere winterpeen? Ik zat zelf ook helemaal mee te doen en vond het echt heel spannend.”

Ook de samenwerking met Britt Dekker is Martien goed bevallen. “We zaten al samen in het panel van Wie van de 3 en hadden daar al vanaf het eerste moment een hele goede klik. Ik denk dat het komt omdat we eigenlijk een beetje hetzelfde zijn. Ik ben een open boek, door de realityserie weet iedereen al alles van me, en Britt is een enorme flapuit en heel recht voor z’n raap. Ik denk dat die chemie ook goed overkomt op televisie.”

Vis in het water

Het zou goed kunnen dat het nieuwe tv-duo vaker samen gaat presenteren. “Ik zou dat wel leuk vinden en ik denk dat Britt hetzelfde zou zeggen. Wie weet wat er nog meer in het vat zit.”

Zelf heeft de 59-jarige Martien als presentator helemaal de smaak te pakken. Hij wil het graag naast Chateau Meiland blijven doen. “Ik voel me echt als een vis in het water in de studio. Het klinkt misschien arrogant, maar ik voel ook totaal geen zenuwen. Misschien komt het ook omdat ik wat ouder ben, maar ik ben zo aan het genieten.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD