Martien Meiland haat homo zijn: ‘Als er een pil was om hetero te worden, nam ik die’

Martien Meiland heeft moeite met geaardheid
Door: Charlotte Wijnen
16-09-2021

Martien Meiland kwam een aantal jaren geleden uit de kast na een huwelijk van 26 jaar met Erica Renkema. Het was een enorm zware tijd voor hem, uit de kast komen vond hij ‘vreselijk’. Hij wilde helemaal niet op mannen vallen omdat hij dolgelukkig was met zijn gezin.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Enorm zware periode

Al eerder vertelde Martien openhartig dat hij door een enorm zware periode ging toen hij ontdekte dat hij op mannen valt. Dat hij uit de kast kwam zorgde voor een breuk met zijn vrouw Erica, iets wat hij eigenlijk helemaal niet wilde.

,,Ik wilde niets voelen voor een man, want ik was dolgelukkig met mijn gezin”, zo vertelde Martien al eerder. Toch gingen de twee scheiden, zodat Martien zichzelf kon gaan ontdekken. ,,Maar ik miste Erica en de kinderen”, vertelde hij. ,,De liefde die ik had met Erica, heb ik nog steeds. Maar nu is het meer als broer en zus.”

‘Als ik een pil kon nemen, nam ik die’

Het stel kwam weer bij elkaar. Ook al is er geen sprake van verliefdheid, ze houden wel van elkaar. Toch zit het hem nog altijd dwars dat hij gevoelens voor mannen heeft. In een interview met Het Laatste Nieuws vertelt Martien dat hij het haat om homo te zijn. ,,Als ik een pil kon nemen om hetero te worden, deed ik het meteen”, onthult hij.

Samenwonen met Erica

Martien heeft er dan ook nooit een geheim van gemaakt dat hij niet op zoek is naar een man in zijn leven. Samen met Erica heeft hij besloten dat ze samen blijven wonen.

Nadat ze pasgeleden vanuit de Achterhoek naar Noordwijk verhuisden, hebben Erica en Martien wéér de verhuisdozen gepakt. Slechts vier kilometer verder van hun huidige woning, bevindt hun nieuwe thuis genaamd ‘Landhuis Duinwijk’.

Meer DenD