Martien Meiland was liever hetero geweest

Door: Ditjes en Datjes
20-12-2020

Martien Meiland was liever heteroseksueel geweest, omdat dat volgens hem makkelijker is. Dat zei de televisiepersoonlijkheid zondagavond bij Linda’s Wintermaand. Meiland, die onder meer bekend is van het programma Chateau Meiland, kwam jaren geleden uit de kast.

Naar eigen zeggen gebeurde dat na een vakantie in de Israëlische badplaats Eilat. Daar werd hij aangesproken door een man die volgens Meiland erg op de Franse oud-voetballer Zidane leek. “Binnen vijf minuten pakte hij mij. Zoenen enzo”, vertelt de 59-jarige Meiland. “En op hetzelfde moment zag ik mijn hele leven instorten. Dat heb ik nog nooit gevoeld van binnen”.

Toen hij twee dagen later terugkwam in Nederland, was hij van slag. Ook omdat hij het Erica, zijn partner, moest opbiechten. Hij had trillingen in zijn lijf en moest ook overgeven. “Vreselijk”, noemt Meiland die periode, die zijn coming-out niet als een bevrijding ervoer.

Martien Meiland heeft twee dochters met Erica, Maxime en Montana. Ook zij zijn regelmatig te zien in Chateau Meiland, waarin de familie in Frankrijk een chateau ombouwt tot een bed & breakfast. In 2019 won het programma de Gouden Televizier-Ring.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD