Martien Meiland werkt overkill zelf in de hand

Martien Meiland overkill
Door: Jos La Grande
27-10-2019

Na de glorieuze victorie van de Gouden Televizier Ring was het niet in de allerlaatste plaats Martien Meiland zélf die waarschuwde voor overkill. Want hoe lang houdt Nederland het nog vol om naar de capriolen te kijken van Meiland en zijn familie?

Want het zijn niet alleen de ‘spannende’ taferelen van de laureaat als kasteelheer, tegenwoordig presenteert Meiland een weinig orgineel tv-programma Cash or Trash, een kloon van Tussen Kunst en Kitsch, bij SBS.

De Parool-criticus Han Lips vindt dat de schoenmaker bij zijn leest moet blijven:

,,Tussen Kunst en Kitsch heeft inmiddels vele tv-broers en -zusjes. Max scoort goed met Van onschatbare waarde. Internationaal zijn er varianten als Cash in the Attic en Pawn Stars. Cash or Trash is een luchtige toevoeging aan dat rijtje. En Meiland? Die gedijt toch het best in zijn natuurlijke habitat.”

Dus Meiland moet doseren. Nederland heeft hem omarmd, maar roem is vergankelijk.

Echter de wisseling dit weekeinde van zomer- naar wintertijd was reden om ook Martin Meiland hierover te vragen wat hij daar dan van vindt. Uiteraard per video.

Het resultaat is een betoog dat alle open deuren opentrapt die er open staan. Met andere woorden: de bijdrage van Meiland is niet leuk, draagt niet bij aan verheldering, het is de overkill waarvoor Gouden Ring-drager een paar weken geleden zelf nog voor waarschuwde.

 

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen