Martien Meiland ziet op tegen verhuizing: ‘vreselijk’

Martien Meiland
Door: Charlotte Wijnen
31-05-2021

Erica en Martien vertrekken dinsdag naar hun nieuwe woning in Noordwijk. Maar ze hebben eigenlijk helemaal geen zin om wéér te verhuizen.

Voor de derde keer in slechts een paar jaar tijd gaat de familie weer verhuizen. Omdat ze dinsdag de Achterhoek definitief verlaten, zijn ze volop aan het inpakken. ,,Ik ben er al zeker twee, drie weken mee bezig”, vertelt Martien aan De Gelderlander. ,,Wéér verhuizen. Vreselijk.”

‘Gedonder’

De woonboerderij die ze achterlaten in Hengelo was precies wat de Meilandjes zochten. Een plek waar Martien, Erica én dochter Maxime met haar dochter Claire op hetzelfde adres konden wonen. Maar toch gescheiden, omdat ze elk een ‘eigen’ woning hadden.

Martien woonde in het hoofdgedeelte, Erica in het aangrenzende gedeelte en Maxime en Claire kregen een plek in een schuur wat eerder een gastenverblijf was. Maar al snel bleek dat de familie er op die manier helemaal niet mocht wonen.

,,We hadden er net zoveel zin in”, vertelt Erica aan De Gelderlander. ,,De rust, de ruimte, het groen, deze plek en deze boerderij; we waren direct verkocht. Dan ben je druk met uitpakken en dan begint het gedonder al.”

Liever Hengelo

Hoewel Erica en Martien naar een prachtige woning in Noordwijk gaan verhuizen, wilden ze liever in Hengelo blijven. ,,Zo mooi als hier is het daar gewoon niet”, zegt Erica. ,,Al die ruimte, al dat groen, dat zijn we straks gewoon kwijt.”

Hoe hun nieuwe woning in Noordwijk eruit ziet, zie je hier.

Meer DenD