Martien: ‘moeite met accepteren homoseksualiteit’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

In het programma Ik Vertrek was het voor veel kijkers zo klaar als een klontje: Martien Meiland is homoseksueel. Zelf wist Martien het destijds nog niet, maar een paar jaar geleden kwam hij er zelf ook achter. Erg moeilijk vond hij dat, want hij wilde helemaal niet op mannen vallen. 

Homoseksueel

Samen met zijn vrouw Erica en dochters Maxime en Montana vormde Martien een gelukkig gezin. Met veel plezier kijkt hij terug op de jeugd van zijn kinderen en de jaren dat hij gelukkig getrouwd was met zijn vrouw. Een aantal jaar geleden kwam daar plots verandering in toen Martien erachter kwam dat hij op  mannen viel. ,,Het moment dat ik erachter kwam op mannen te vallen….ik wilde helemaal niets voelen voor een man, want ik was dolgelukkig met mijn gezin”, schrijft Martien in zijn column in weekblad Privé. ,,Toch was het gevoel zo sterk dat Erica en ik besloten om een tijdje uit elkaar te gaan.”

Gezin

De tijd zonder Erica heeft Martien aangegrepen om te ontdekken wat hij wilde. ,,Die worsteling met mezelf vond ik zwaar. Ik ben zelfs naar mijn huisarts gegaan met de vraag of ze mij hormoonprikken konden geven zodat ik weer de oude Martien zou worden. Vreselijk was het, echt vreselijk.” Martien is vervolgens in Amsterdam gaan wonen, maar al die tijd miste hij zijn gezin ontzettend. Ze kwamen weer bij elkaar, maar zoals vroeger is het nooit meer geworden. ,,Nu is het meer als broer en zus. Wij voelen ons er goed bij, dat is het belangrijkste. Het warme gezinsleven toen de kinderen nog klein waren mis ik soms. Maar weet je, ik sta er niet te veel bij stil.”

Tags

ERICAGEAARDHEIDGEZINHOMOHOMOSEKSUEELIK VERTREKMARTIEN MEILANDMAXIMEMONTANA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck