Martien sneert naar NPO en RTL in speech

Door: Tanja Brouwer
10-10-2019

Ze waren de grote publieksfavoriet van dit jaar: de familie Meiland. Het was dan ook geen verrassing dat Martien en zijn gezin met maar liefst 55% van de stemmen de Televizier-Ring won. De kasteelheer was erg blij met de winst maar bleef niet zo bescheiden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

kijkcijferkanon

De speech van Martien was bijzonder en tegelijkertijd hilarisch. In het begin bedankte hij mensen die het gezin geholpen hebben voor en tijdens de opnames van het programma. Maar hij kon het niet laten om ook wat te zeggen over NPO en RTL. Die zagen beiden niets in het programmaformat van Martien. Alleen John de Mol besloot te gaan samenwerken met de bijzondere familie, en een realityserie over de verbouwing van een Frans Chateau uit te zenden op SBS. Een goede stap, bleek al na enkele afleveringen.

Martien, Erica en Maxime zijn apetrots op hun chateau en natuurlijk op hun populariteit. In de speech van gisteravond kan Martien het niet laten op een sneer uit te delen naar de NPO en RTL. ,,Dan gaan we naar SBS6 Talpa”, zegt Martien nadat hij mensen heeft bedankt. ,,Jullie waren de enige. Want niet NPO, RTL 4 want die vonden het allemaal niets. Maar SBS, die heeft erin geloofd en wij hebben jullie deze zomer uit het slijk getrokken. Ja, want wij waren uiteindelijk het kijkcijferkanon.” Vervolgens benoemd hij dat de laatste keer dat SBS de Televizier-Ring won in 2003 was. ,,Dus het is fantastisch voor SBS.”

Meer DenD