Martijn Koning kreeg duizenden doodsbedreigingen na Baudet-roast

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Martijn Koning ontving na de veelbesproken column die hij in Jinek uitsprak over Thierry Baudet duizenden doodsbedreigingen. Dat vertelt hij in de nieuwe podcast van NPO-radiomaker Mischa Blok. “Ik heb mij echt heel onveilig gevoeld”, aldus Koning. “Er zaten echt heel extreme gevallen bij. Op zo’n moment merk je in wat een eng land wij leven, dat heb ik heel erg onderschat.”

De cabaretier beklemtoont dat de politie hem heel goed heeft geholpen in die periode. Meer details over de bedreigingen en eventuele aangiften die hij heeft gedaan, doet Koning niet. De roast van Koning viel niet goed bij Baudet, die wegliep uit de uitzending. RTL distantieerde zich in eerste instantie van de column en bood excuses aan de Forum voor Democratie-leider aan. Later legden de cabaretier en de zender hun ruzie bij.

“Ik zag bij beelden van varkenskoppen die bij asielzoekerscentra worden opgehangen altijd één gek met een Hitler-dekbed voor me”, aldus Koning in de podcast. “Maar het zijn er echt heel veel. Op basis van het aantal zetels in de Kamer denkt een vijfde van Nederland heel extreem over andere mensen.”

De cabaretier vindt nog steeds dat Nederlandse media Baudet niet moeten ontzien omdat hij goed is voor de kijkcijfers. “Er komt een punt dat je moet zeggen: tot zover, deze persoon moet op een andere manier bejegend worden”, stelt Koning. “We moeten hem niet blijven aanpakken met fluwelen handschoentjes en roepen dat we blij zijn dat hij in het programma zit omdat hij altijd wel wat geks doet. Dat punt zijn we met die gast echt voorbij.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck