Martijn Krabbé in tranen bij Uitstel van Executie: ‘Zo ontroerend’

Martijn in tranen bij UVE
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het team van Uitstel van Executie stond gisteren voor een uniek probleem. Wanneer Anneke plotseling wordt verlaten door haar man, stapelen de rekeningen zich op. En als klap op de vuurpijl blijkt haar koophuis ook nog eens een bedrijfswoning te zijn waardoor het onverkoopbaar is. Zelfs presentator Martijn Krabbé houdt het niet droog in deze aflevering.

Anneke en haar man hadden het goed voor elkaar: samen met hun drie kinderen woonden ze in een koophuis. Maar door de crisis raakte haar man zijn baan kwijt en van de een op andere dag verdween hij plotseling.

‘Toen ging bij mij het licht uit’

De rekeningen stapelen zich op en Anneke kan de woonlasten niet meer betalen. Er zit maar één ding op en dat is haar huis in de verkoop zetten. Maar dan komt ze tot de pijnlijke ontdekking dat het pand waar ze in woont een bedrijfswoning blijkt te zijn.

,,Waardoor als je het nu verkoopt, het zó weinig opbrengt dat je hoe dan ook in de financiële problemen komt. Toen ging bij mij wel echt het licht uit, en ik durf niet naar de toekomst te kijken”, vertelt Anneke bezorgd.

Eigenlijk komt het erop neer dat Anneke illegaal in haar huis woont, maar dat het wonen door de gemeente wordt gedoogd. De gemeente wil eerst ‘historisch’ onderzoek doen om te concluderen wat er mis is gegaan bij de koop van het pand.

Emotioneel

Maar na maanden van onzekerheid is er eindelijk licht aan de tunnel: de gemeente is tot de conclusie gekomen dat ze medewerking moeten verlenen. Aan het einde van de aflevering blijkt er dan ook goed nieuws te zijn voor Anneke. Ze heeft een betaalbare huurwoning gevonden én haar woning is verkocht.

Wanneer makelaar Alex benadrukt dat Anneke schuldenvrij wegkomt en ook nog wat overhoudt, barst ze in tranen uit. Ook Martijn Krabbé schiet vol. ,,Het is zoiets ontroerends”, zegt hij. ,,Het laat zien hoe lang je al in die paniekstand staat en voortdurend je leven hebt geleid met het gevoel dat het elk moment kan instorten. Ik realiseer me nu pas hoe zwaar dat voor je geweest moet zijn.”

Kijkers geroerd

Kijkers zijn geroerd door de emotionele aflevering. ,,De emoties van Alex en Martijn, zo mooi”, twittert een kijker. Ook vinden veel kijkers het jammer dat het programma stopt. ,,Hulde aan het team van Uitstel van Executie. Zo ongelooflijk jammer dat ze gaan stoppen.”

Tags

EMOTIONEELMARTIJN KRABBÉTRANENUITSTEL VAN EXECUTIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck