Mary J. Blige door Janet Jackson geëerd met Icon Award

Door: DitjesDatjes
16-05-2022

Mary J. Blige heeft tijdens de uitreiking van de Billboard Music Awards een Icon Award gekregen uit handen van Janet Jackson. De hip-hop en R&B-legende gaf even daarvoor een spetterend optreden tijdens het evenement in Las Vegas en kreeg een staande ovatie van het aanwezige publiek. Dit meldt Billboard.

“Mary J. Blige vertegenwoordigt de waarheid. Haar werk heeft ons altijd comfort gegeven, omdat ze zingt over jou en over mij,” aldus Jackson in haar woord richting Blige. Andere vrouwelijke artiesten zoals Queen Latifah, Missy Elliott en H.E.R. spraken ook hun bewondering voor de zangeres uit via een video.

Blige was geroerd door de eer die haar ten deel viel, maar liet ook weten hard gewerkt te hebben gedurende haar loopbaan. “Zoals de wereld er tegenwoordig uitziet, lijkt het alsof mensen denken dat ‘iconen’ gewoon maar geboren worden. Dat ze zomaar ineens legendarisch worden. Maar dat is absoluut niet het geval. God heeft mij geholpen om mijn emoties en ervaringen in mijn muziek te verwerken. Toen ik begon werd ik omschreven als ‘ghetto fabulous’ en dat ben ik nog steeds. Mensen voelden zich daardoor bedreigd, maar nu wil iedereen graag ‘ghetto fabulous’ zijn.”

Mary J. Blige is de elfde artiest die een Icon Award krijgt uitgereikt. Ze volgt hiermee in de voetsporen van Neil Diamond, Stevie Wonder, Prince, Jennifer Lopez, Celine Dion, Cher, Mariah Carey, Garth Brooks, P!NK en Janet Jackson.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD