Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Zó worden deze Oranjes voorgetrokken!

Zó worden de Oranjes voorgetrokken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Het zal slechts een enkeling verbazen! Leden van de koninklijke familie krijgen een voorkeursbehandeling. Mark Rutte kan het niet geloven, maar BOOS-baas Tim Hofman ging op onderzoek. Wat bleek? Het is echt wáár!

In de nieuwe uitzending van BOOS gaat het over de ‘voorkeursbehandeling’ die de koninklijke familie geniet bij Defensie. Wat blijkt? Ons leger legt voor de Oranjes de RODE LOPER uit.

Zo werd mr. Pieter (de man van prinses Margriet) opperofficier bij de Luchtmacht omdat hij een ‘warme persoonlijkheid’ heeft, (ongevraagd) advies gaf, en vanwege het feit dat zijn zoons vóór deze benoeming dezelfde rang hadden en er in Huize Van Vollenhoven wel verschil moet zijn.

Gewone stervelingen
Zoon Pieter-Christiaan zou op persoonlijke titel veel voor elkaar hebben gekregen bij Defensie, waar hij destijds werkzaam was. Door zijn inspanningen werden sommige ambassademedewerkers majoor (het ging om mensen met wie hij had samengewerkt), terwijl anderen die exact hetzelfde werk deden genoegen moesten nemen met de rang van kapitein.

Mr. Pieters kleinzoon Lucas (de zoon van Maurits en Marilène) werd al na elf maanden officier, terwijl gewone stervelingen hiervoor anderhalf tot vier jaar naar de Academie moeten.

Geconfronteerd met de uitkomsten van het onderzoek, liet premier Rutte vriendelijk glimlachend aan Tim Hofman weten dat hij niet kan geloven dat er sprake is van voorkeursbehandelingen. Maar volgens hoogleraar Staatsrecht professor Wim Voermans lijkt er wel degelijk sprake van een patroon. Met alle respect, maar daar hoef je geen hoogleraar voor te zijn.

Auto-vijandig
De lijst van voorbeelden is immers lang. Zo werd jaren geleden bekend dat Amsterdam aan de prinsen Maurits, Bernhard jr., Pieter-Christiaan, Floris én hun partners een hulpverlenersvergunning had verstrekt waarmee ze hun auto overal mochten parkeren. Dat zal ‘jan met de pet’ in deze auto-vijandige gemeente nooit voor elkaar krijgen.

Wie zich erover opwindt, is naïef. Natúúrlijk worden ze anders behandeld dan u en ik, maar dat geldt voor veel meer mensen met invloedrijke familieleden. Want zeg eens eerlijk: zou John de Mol jr. ook op eigen kracht een talkshow hebben gehad? En toch is het goed dat journalisten als Tim Hofman een vinger aan de pols houden.

Klik HIER voor de vorige column van Matthieu Slee

Tags

BOOSJOHN DE MOLLUCASMARILÈNEMARK RUTTEPRINSES MARGRIETTIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck