Matthijs geplaagd door angsten

Door: DitjesenDatjes
23-08-2018

Matthijs van Nieuwkerk doet iedere dag drie uur over zijn rit van Amsterdam naar zijn woonplaats Almen in de Achterhoek. Dit kan minstens de helft sneller, maar voor Matthijs is dat geen optie: hij durft niet over de snelweg!

Tunnels en bruggen

De presentator rijdt dus enkel over provinciale wegen, door het Gooi, Amersfoort, Voorthuizen en Apeldoorn. Matthijs vertelde over zijn fobie in Kunststof: ,,De snelweg is nog steeds taboe als het gaat om auto’s, maar het is klein leed bij een verder heel comfortabel, gelukkig leven.”

Beperkt

Helaas is het voor Matthijs niet zijn enige fobie. Zo rijdt hij liever ook niet over bruggen, en door tunnels. Daarnaast vliegt hij niet graag en gruwelt hij van een volle asbak. In Kunststof vertelde hij al trots dat hij van zijn bruggenangst af is, en hij bij het instorten van de Italiaanse brug vorige week helemaal niet bij zijn angst heeft stilgestaan. Dat was wel anders, want hij durfde een hele lange tijd niet over bruggen te rijden. ,,Mijn actieradius was dus heel beperkt. Dat is overgegaan. Sommige angsten verdwijnen zonder dat je er echt werk van hebt gemaakt. Ik had me er namelijk allang bij neergelegd.”

Meer DenD