Matthijs op tranenjacht bij André van Duin

Matthijs op tranenjacht
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het was de allereerste keer dat André van Duin na zijn darmoperatie weer live op tv verscheen. Bij tv-gastheer Matthijs van Nieuwkerk vertelde de komiek over de darmkanker die hem had getroffen en hoe hij er de afgelopen maanden mee om is gegaan.

Van Duin blijkt goed te herstellen van de operatie waar ze de tumor in de darmen hebben verwijderd.

Van Nieuwkerk wilde deze avond echter het naadje van de kous weten over hoe het Van Duin was overkomen. Hij bleef Van Duin confronteren met indringende vragen over de dood van zijn geliefde Martin, of hij zich eenzaam voelde in zijn lege huis enz. enz.

Moedig

De 73-jarige Van Duin leek heel even te breken, maar hield zich moedig staande in het gesprek, waarin de gastheer bijna onverstoorbaar op jacht ging naar emoties van Van Duin. De meest diepe gevoelens gaf Van Duin desgevraagd prijs over zijn liefdevolle relatie met zijn overleden man Martin.

Van Duin over de dood: ,,Ik denk dat er nog wel iets bestaat. Een soort materie ofzo, ik kan het moeilijk omschrijven”. Van Duin weet dat hij zijn overleden partner nog altijd in de buurt is. ,,Ik overleg ook dingen met Martin thuis. Waarschijnlijk hoort hij het allemaal niet, maar misschien ook wel.”

Het gesprek dat Van Nieuwkerk voerde was overigens leek een kopie van het interview dat Van Duin een paar weken geleden gaf aan Evert Santegoeds van Privé. Van Duin zei dat hij eerder afspraken met journalisten had gemaakt die op de hoogte waren van zijn behandeling. Uiteindelijk koos hij ervoor om een keer een interview te geven aan Santegoeds.

Van Duin bedankt Nederlanders

Van Duin bedankte de Nederlanders die hem berichtjes en kaarten hebben gestuurd. Hij adviseerde de kijkers goed op hun lichaam te letten.

Matthijs Gaat Door wordt geproduceerd door Medialane, het productiebedrijf van de dochter van Joop van den Ende. De presentator meldde nadrukkelijk dat in verband met de avondklok het programma op zaterdagmiddag al was opgenomen.

Desalniettemin viel het grote aantal medewerkers van de show op. na zijn eerste show op Oudejaarsavond was Van Nieuwkerk de afgelopen weken door corona uitgeschakeld. Bij deze tweede editie waren er behalve de forse big band, diverse gasten, optredende artiesten, onder wie Huub van der Lubbe, Romy Monteiro en drie operazangers zelfs nog een groep dansers te zien.

Tags

ANDRÉ VAN DUINEVERT SANTEGOEDSHUUB VAN DER LUBBEMEDIALANEPRIVEROMY MONTEIRO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck