‘Matthijs van Nieuwkerk ging al twee jaar vreemd met Martha Riemsma’

Matthijs van Nieuwkerk loog 2 jaar lang tegen zijn vrouw
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Matthijs van Nieuwkerk vond na zijn huwelijk met Karin van Munster, met wie hij inmiddels is gescheiden, nieuw liefdesgeluk bij Martha Riemsma. En hoewel beweerd werd dat de twee elkaar bij toeval in een kroeg tegen het lijf liepen, blijkt dat ze elkaar al veel eerder troffen…

Veelvuldig samen gespot in 2019

Dat Matthijs en Martha elkaar regelmatig troffen, bleef bij het grote publiek geheim. Maar er waren veel lokale oplettenden die het stel wel héél vaak in elkaars gezelschap zagen. Langzaamaan trokken zij hun conclusies…

In het najaar van 2019 deden al geruchten de ronde op de redactie van de krant van Martha, zo onthullen twee journalisten die anoniem willen blijven in weekblad Privé. Matthijs en Martha werden veelvuldig samen gespot op de Twentse terrassen.

‘Meer dan een vriendin’

Ook werden ze regelmatig gespot op verschillende zondagochtenden op de plaatselijke tennisbaan. Volgens ingewijden van de tennisbaan leek het in 2020 al ‘iets meer dan een warme vriendschap’ te zijn. ,,Matthijs heeft een voor de buitenwereld verrassende tegenspeelster, of misschien moeten we zeggen ‘een beetje meer dan een vriendin’ met wie hij veel optrekt”, zo liet een stel weten aan Privé.

Martha had in 2020 al veel bewondering voor Matthijs

En in maart vorig jaar sprak Martha op NPO Radio 1 al vol bewondering over Matthijs. Zijn talkshow De Wereld draait Door stopte toen na vijftien jaar met bestaan. Journalist Marc Chavannes, die tijdens het gesprek naast Martha zat, vertelde dat hij Matthijs ‘erg oppervlakkig’ vindt.

Iets wat Martha niet begreep. Zij zwijmelde juist weg bij Matthijs. ,,Ik heb erg veel bewondering voor Matthijs”, zei ze. En ze ging nog een stapje verder: ,,Je ziet een hele liefdevolle Matthijs die met heel veel liefde een item maakt. Dat is prachtig om te zien.”

‘Anders krijg ik problemen’

Maar Matthijs vertelde zelf dat de vonk met Martha oversloeg in Café De Hip in Deventer. In een interview met VARAgids beweerde hij dat Martha zomaar voor zijn neus stond en goede vriend Özkan Akyol, ook wel bekend als Eus, bevestigde dit.

,,Dat er in de bijlage van Tubantia twee jaar gelden een groot weekendverhaal over de vriendschap tussen Eus en Matthijs en hun lezingen in Café De Hip geplaatst werd, was mede door Martha er doorheen gedrukt”, vertelt een verslaggever van de krant aan Privé. ,,Over de relatie met Matthijs zwijg ik, omdat ik anders problemen krijg.”

Tags

BEDROGENMARTHA RIEMSMAMATTHIJS VAN NIEUWKERKONTHULLINGVREEMDGAAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck