Matthijs van Nieuwkerk heeft artikel Volkskrant gelezen: ‘In bijzijn van drie journalisten’

Matthijs heeft belastend artikel gelezen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Volkskrant is al vijf maanden bezig met een artikel over de grillen van presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hoewel sommigen vermoeden dat het artikel er niet meer komt, óf minder explosief wordt dan verwacht, zou het artikel naar verluidt aankomende zaterdag verschijnen. ,,Matthijs heeft het maandag gelezen”, vertelt René van der Gijp in Vandaag Inside.

Volgens meerdere oud-medewerkers zou Matthijs van Nieuwkerk verantwoordelijk zijn geweest voor de ‘verziekte angstcultuur’ die jarenlang achter de schermen van De Wereld Draait Door heerste. Eén van deze medewerkers klapte een tijdje terug in De Telegraaf uit de school. Hoewel ze niet de naam van Matthijs noemde, vermoedt heel Hilversum dat het om Matthijs gaat.

Zaterdag in de krant?

Sindsdien komen er steeds meer verhalen los over de presentator, die zich naar verluidt ‘monsterlijk’ zou hebben gedragen op de werkvloer. Niet lang daarna kondigde de Volkskrant aan bezig te zijn met een artikel over de grillen van Matthijs. Dat betreft kennelijk zeer intensief onderzoek, want de aankondiging is inmiddels alweer vijf maanden geleden.

Dat het zo lang duurt zorgt voor een hoop vragen. Velen vragen zich af: wordt het artikel minder explosief dan iedereen denkt, of zelfs: kómt het artikel er wel? Volgens René van der Grijp wel: in Vandaag Inside vertelt hij dat het artikel klaar is en dat het zaterdag in de krant verschijnt.

‘Matthijs mocht het lezen’

,,Zou Matthijs gisteren geschrokken zijn? Hij mocht gisteren het stuk lezen”, vertelt René in Vandaag Inside. Het zou om een geheime ontmoeting zijn gegaan en ook Johan Derksen is op de hoogte van de informatie, laat hij weten. ,,Hij mocht gisteren het stuk lezen”, vertelt René verder. ,,Er moesten alleen drie journalisten bij zijn, omdat ze bang waren dat hij foto’s zou maken van dat stuk.”

Angela de Jong, die gisteren te gast was in de uitzending, lijkt het een vreemd verhaal te vinden. ,,Maar hij moest naar de Volkskrant komen om dat stuk te lezen? Ze hebben het dus niet gemaild?”, vraagt ze. ,,Nee”, antwoordt René. ,,Dan denk ik: dan zit je dat te lezen. Zou je dan ’s avonds naar huis rijden en denken: ach, laat gaan. Of rijd je dan naar huis en denk je: dit gaat niet lekker vallen!”

Drie journalisten

Volgens Wilfred is het vreemd dat er drie journalisten bij zaten. ,,Het komt toch bijna niet voor dat je dat stuk dan nog even mag lezen met drie journalisten erbij van tevoren, of wel?”, waarop Angela antwoordt: ,,Stukken lezen natuurlijk wel, maar dat je er drie journalisten naast zet…”

Tags

ANGELA DE JONGJOHAN DERKSENMATTHIJS VAN NIEUWKERKRENE VAN DER GIJPVANDAAG INSIDEVOLKSKRANTWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck