Matthijs Van Nieuwkerk wil minder DWDD

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Caroline Vlietstra

De wereld draait door is vanaf 2018 zes maanden per jaar te zien op tv. Dat stelt Matthijs van Nieuwkerk (56) in De Volkskrant.

Vanaf volgend jaar stopt het tv-programma in april in plaats van halverwege mei en begint het later in het najaar. Het inkorten van het seizoen is op verzoek van de presentator zelf. “In eerste plaats om het programma glanzend en sterk te houden, maar ook voor mijzelf”, aldus Van Nieuwkerk, die meer tijd wil om andere programma’s te maken.

Hij noemt DWDD een ‘mateloze slokop’, maar zegt er nog niet klaar mee te zijn. Robert Kievit, mediadirecteur van BNN-VARA, begrijpt dat Van Nieuwkerk meer ruimte wil. “Het dagelijks presenteren van De wereld draait door is topsport en dat is intensief”, laat hij in een reactie op het interview weten.

kritiek

Van Nieuwkerk hoopt dat komend seizoen beter is dan afgelopen seizoen. Hij kreeg veel kritiek van kijkers en recensenten. “Soms hartstikke raak, soms een tikkie krankjorum. Het is de ketelmuziek die erbij hoort, en we hebben niet de slechtste critici, trouwens. (…) Ik zal vast een uitzending wat minder scherp zijn geweest, tuurlijk, en dat gaat vast zeker nog wel een keer gebeuren”, aldus Van Nieuwkerk tegen De Volkskrant.

Kievit vindt het niet erg dat Van Nieuwkerk een stapje terug doet: “Dat hij nu een minder lang seizoen gaat maken betekent gelukkig ook dat we ons de komende jaren verzekerd weten van zijn inzet voor DWDD. Ik ben blij dat hij daarnaast van plan is de ruimte en tijd te nemen om met en voor BNN-VARA nieuwe programmaconcepten te ontwikkelen en zo mogelijk te presenteren.”

 

BuzzE

 

 

Tags

BNN-VARAde wereld draait doordwddMatthijs van Nieuwkerk

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie