‘Matthijs van Nieuwkerk was vreselijk om mee te werken’

Mathijs van Nieuwkerk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Waar het vertrek van Matthijs van Nieuwkerk bij de Wereld Draait Door voor kijkers een groot verdriet was, haalden sommige collega’s opgelucht adem. Een insider klapt uit de school en vertelt dat van Nieuwkerk ‘vreselijk was om mee te werken’…

In weekblad Weekend doet een ‘insider uit de tv-wereld’ een boekje open over de presentator. Hij vertelt dat sommige redacteuren van het programma doodsbang waren voor de felle kritiek van van Nieuwkerk.

Bang

,,Er zijn in die jaren veel redacteuren gekomen en ook weer gegaan”, aldus de insider. ,,Iedereen wilde er werken, zo’n succesvol programma wilde iedereen wel op zijn cv hebben staan.”

De insider onthult dat er vele slachtoffers zijn gevallen onder Matthijs’ keiharde aanpak. ,,Maar eenmaal binnen wisten veel mensen niet hoe snel ze er weer weg moesten komen. Hij was soms echt vreselijk om mee te werken.”

Pesten

Door de jaren heen heeft Matthijs flink wat zelfinzicht gekregen. Zijn ’tirannie’ gedrag erkende hij eerder zelf ook.

In het programma De Geknipte Gast geeft Matthijs toe dat hij het zijn collega’s niet altijd makkelijk heeft gemaakt. ,,Soms ben ik meedogenloos. Bijvoorbeeld als ik op zoek ben naar een goed item. Die drift, als je het gevoel hebt dat het nog beter kan, en dat je het dan toch voor elkaar bokst. Soms ga ik dan door roeien en ruiten en laat ik beleefdheidsvormen achterwege.”

In deze gevallen moesten zijn collega’s het ontgelden. ,,Echt pesten gaat me te ver, maar het is zeker wel eens gebeurd dat ik iets heb gezegd waarvan ik achteraf dacht: ‘dat had ik anders kunnen doen’. Ik heb vijftien jaar lang op het scherpst van de snede met een grote club mensen gewerkt, en waar zo hard gewerkt wordt, vallen spaanders.”

Matthijs geeft toe soms berouw te voelen bij zijn acties. ,,Dan was ik niet altijd trots op mezelf. Daar leer je van.”

LEES OOK:

Matthijs van Nieuwkerk ‘lanterfant een beetje’ sinds einde DWDD

Tags

COLLEGADE WERELD DRAAIT DOORMATTHIJS VAN NIEUWKERK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck