Matthijs vult nog snel zijn zakken

Matthijs van Nieuwkerk
Door: Charlotte Wijnen
03-05-2021

Matthijs van Nieuwkerk heeft afgelopen jaar drie ton verdiend bij BNNVARA. DWDD was maar drie maanden op tv, wat neerkomt op 5000 euro per uitzending.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het was het laatste jaar dat Matthijs kon profiteren van de oude beloningsregels. Voor dit jaar geldt namelijk een salarismaximum van ‘maar’ 209.000 euro. Nog steeds een erg riant salaris, maar Matthijs was gewend nog veel meer te verdienen.

Ergernissen

Het enorm hoge salaris van Matthijs heeft jarenlang ergernissen opgeleverd. Het hoogste bedrag wat hij verdiende was wel 580.000 per jaar. In 2017 stelde de NPO een salarisplafond in waardoor presentatoren tegenwoordig niet meer kunnen verdienen dan een minister. Het contract van Matthijs viel tot en met vorig jaar nog onder de oude regels.

Drie ton

Volgens het jaarverslag van zijn werkgever BNNVARA, verdiende Matthijs in zijn laatste jaar het riante bedrag van 299.800 euro bij elkaar. Een erg hoge beloning, want De Wereld Draait Door was maar twaalf weken op tv te zien. Verder hebben we Matthijs ook enorm weinig gezien. In 2018 werd zijn salaris teruggeschroefd naar 363.000 euro en in 2019 regelde hij een salaris van 449.000 euro doordat College Tour erbij kwam.

Vlaamse televisie

Omdat Matthijs jarenlang gewend was om zulke hoge bedragen te verdienen, vult hij zijn nieuwe ‘magere’ salaris maar aan bij de Vlaamse televisie. Hij gaat voor VTM, de rtl4 zender van België, het programma Popquiz presenteren.

Meer DenD