Mattie Valk was doodop tijdens ochtendshow

Door: Kees van der Made
29-01-2022

De radio-uitzending van Mattie & Marieke gisterochtend was voor Mattie Valk een zware: ,,Ik heb dit echt op pure wilskracht gedaan”, zei hij tegen RTL Boulevard…

De ochtendshow van Q-music Mattie & Marieke was gisterochtend voor Mattie Valk een heuse beproeving. Dat laat hij weten aan RTL Boulevard. Hij vertelde in de uitzending: ,,Ik kan niet meer. Ik ben doodop. Ik stort zo meteen ter aarde. Ik heb vannacht 2,5 uur geslapen en ik ben dronken naar bed gegaan. Ik heb dit echt op pure wilskracht gedaan en op karakter vanmorgen.” Toch zal de werkgever van de radiopresentator het hem niet hebben aangerekend…

Beste radioprogramma
Eergisteren won het programma namelijk de Gouden RadioRing. ,,We zijn ontzettend blij”, zei Mattie Valk bij de uitreiking. Dat is een onafhankelijke prijs voor het beste radioprogramma. Vorig jaar werd het programma nog tweede achter het programma Jan-Willem Start Op.

Sokkel
Hoewel de RadioRing natuurlijk zorgde voor groot feest op de redactie van het programma, was het niet geheel onverwacht. Stagiair Joe had voorafgaand van de prijsuitreiking al een sokkel klaargezet en petjes geregeld met het opschrift ‘Gouden RadioRing Mattie & Marieke’.

Niet de eerste
Het is voor het tweetal overigens niet de eerste radioprijs die ze ontvangen. Eerder kreeg Marieke Elsinga ook al de Zilveren RadioSter van 2019, 2020 en 2021. Die prijzen ontving ze voor de beste radiopresentatrice van het jaar. Bij de laatste prijsuitreiking werd ze voor die prijs daarom uitgesloten van deelname. In 2017 won Elsinga overigens ook de Zilveren Televizier Ster Talent, een prijs voor beste talent op televisie. Mattie Volk won vorig jaar eveneens de Zilveren RadioSter.

Meer DenD