Max deelt tik uit aan Hamilton

Tik voor Lewis Hamilton
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met een dikke streep vóór zijn naaste concurrent deelde Max in de kwalificatie een dikke tik uit aan concurrent Lewis Hamilton. De Nederlander, die vanmiddag wereldkampioen hoopt te worden, staat bij de start op pole-position in een naar verwachting bloedstollende race. Hamilton gaat als tweede weg.

Het is trouwens de 10e pole-position van Max Verstappen dit seizoen. Dit keer met een voorsprong van 0,371 seconden. Verstappen was zichtbaar tevreden met het magische resultaat, maar zei er tegelijk bij dat alles draait om de race van vandaag. Het leek er aanvankelijk op dat Lewis op weg was naar pole. ,,Max reed geweldig vandaag, we konden er niet tegenop” moest Lewis Hamilton toegeven.

In Abu Dhabi zijn de twee teams van Mercedes en Red Bull de laatste uren voor de kampioensrace bezig met hun strategie voor de race. Zo gaat Verstappen naar verwachting op zachte banden van start en kiest Hamilton voor mediumbanden. Daarmee loopt Max het risico dat hij twee keer de pits in moet om zijn banden te wisselen, hetgeen natuurlijk duur tijdverlies oplevert.

Maar het is vandaag alles of niets voor de twee kemphanen. De wereld kijkt toe.

Tóch heeft Verstappen een kleine voorsprong. Als zowel Lewis Hamilton als Max Verstappen niet finishen, dan gaat de winst naar Verstappen omdat hij meer wedstrijden heeft gewonnen. Als Hamilton negende wordt en Verstappen tiende, maar wel de snelste raceronde heeft wint hij overigens ook. Maar de coureurs moeten oppassen. De stewards hebben aangegeven onsportief gedrag te bestraffen, en mogelijk niet te schuwen voor puntenaftrek.

Tags

LEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENMERCEDESRED BULL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck