MAX, MAX, MAX, de wereldkampioen!

Max
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

In een sensationele laatste ronde heeft Max Verstappen het geflikt. De Nederlander heeft de oppermachtige wereldkampioen Lewis Hamilton onttroond! Max Verstappen is de eerste Nederlander die wereldkampioen is in de F1.

Maar de kaarten leken na 47 ronden echter geschud. Want Hamilton, die als tweede startte, liet Verstappen al in de eerste serieuze bocht achter zich. Daarna werd het zenuwslopend in Abu Dhabi, waar de avond snel inviel en het vooral Verstappen was die moest toezien hoe zijn Britse concurrent de snelste rondetijden neerzette.

Wat gebeurde er?

De kolonie Oranjefans op de tribune hield de adem in, zelfs Olav Mol, de Ziggo-commentator, zag het niet meer zitten. Hamilton reed rechtstreeks op zijn zoveelste WK-titel af.

Maar de wereld veranderde compleet door een crash in een van de allerlaatste ronden, waarbij er een safetycar-procedure werd ingeroepen. Toen de race weer werd vrijgegeven en ook Verstappen achter Lewis Hamilton mocht aansluiten omdat de andere auto’s naar achteren werden geordonneerd door de wedstrijdleiding was het erop of eronder voor Max.

Bloedstollend

Bloedstollend begonnen de twee kemphanen aan de laatste ronde, de laatste anderhalve minuut spektakel. Verstappen had de betere banden, de softversie, en dat betaalde zich uit.

Door een magistrale inhaalactie van Verstappen viel de winst én de WK-titel hem toe. Maar ook door tactisch meesterwerk van zijn team Red Bull leverde Verstappen de titel op. Een historisch moment voor de 24-jarige coureur die zich definitief tussen de allergrootsten van de F1 zich heeft genesteld.

De linkervuist van Verstappen ging omhoog na het volkslied, terwijl zijn vader Jos Verstappen bijna verstijfd keek naar het podium. Het was het slot van de meest waanzinnige race van het seizoen.

Reactie Max

Zo reageerde Max Verstappen na de race:

,,Het is gek, mijn doel was toen ik klein was om Formule 1-coureur worden. Als je hier staat en ze zeggen dat je wereldkampioen bent dan gaat er van alles door je heen. En alles komt samen in de laatste ronde. Al mijn familie en vrienden zijn hier. Het is geweldig. Ook met zo veel oranjefans ook de tribunes. Natuurlijk ben je nerveus. Soms gebeuren wonderen. Lewis is een geweldige coureur. Iedereen wil winnen. Het had ook anders kunnen lopen.”

In de Ziggo-studio knalden de champagne flessen, terwijl Max Verstappen de felicitaties kreeg van zijn vriend DJ Martin Garrix en zich daarna in het feestgewoel stortte.

Max Verstappen populair op DenD

Max kampioen

Tags

MAX VERSTAPPEN WERELDKAMPIOEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck