MAX staat klaar om vertrekkend AVROTROS-duo in te lijven

Omroep MAX-directeur Jan Slagter.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Omroep MAX blijkt al volop in gesprek te zijn met vertrekkend AVROTROS-radioduo Mieke van der Weij en Peter de Bie. Dat heeft Jan Slagter tegen De Telegraaf gezegd. ,,Wij voeren inderdaad gesprekken met het presentatieduo, de redactie en de NPO of wij met hen een soortgelijk programma kunnen voortzetten vanaf 2018”, zegt Slagter.

Wegens een ,,vertrouwensbreuk” maakte AVROTROS gisteren bekend de samenwerking met De Bie, die is gehuwd met Sinterklaasjournaal-gezicht Dieuwertje Blok, per direct werd opgezegd.

Nieuwsshow

Collega-presentatrice van de Nieuwsshow Van der Weij reageerde als door een wesp gestoken. Kort daarna liet zij weten geen heil te zien in de vervanger van De Bie, met wie ze twintig jaar lang was te beluisteren. Ze kondigde aan haar contract tot 1 januari uit te dienen en dan zelf te vertrekken.

Vertrouwensbreuk

Jan Slagter hekelt tegenover het dagblad de term ‘vertrouwensbreuk’ die doet suggereren dat er heel veel aan de hand is. Want het enige dat er speelde, was dat De Bie, die al had laten weten per 1 januari te stoppen met de Nieuwsshow in gesprek was gegaan met eventuele andere partijen. Slagter: „Ik vind het woord ’vertrouwensbreuk’ erg zwaar in dit verband. Hij wordt zo in een kwaad daglicht gesteld.”

Tags

AVROTROSJAN SLAGTERMIEKE VAN DER WEIJOMROEP MAXPETER DE BIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck