Max Verstappen vindt eerste wereldtitel ‘emotievoller’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Max Verstappen stond vol ongeloof op het podium in Japan bij de GP. ,,Dit is heel emotioneel”, zegt hij, nadat hij niet alleen racewinnaar maar ook werd uitgeroepen tot wereldkampioen, ondanks verwarring over de puntentelling…

„Ik heb wel gemixte gevoelens, dit voelt heel gek”, zegt Verstappen. ,,Eerst dat we de race winnen hier en dan het kampioenschap. Maar vooral ook, denk ik ‘wat een jaar is het geweest’. Ik ben iedereen zó dankbaar. Iedereen is hier ook. Het hele team! Iedereen werkt hard, met zoveel motivatie om de auto sneller te maken”, aldus de wereldkampioen.

Toch kan hij het nog steeds moeilijk geloven. „Dit is heel emotioneel, om zo de tweede wereldtitel te pakken. Ik voel veel positieve druk wekelijks en ben trots dat we het hier konden doen”. Toch blijft zijn eerste wereldtitel ‘emotievoller’, laat Verstappen weten aan De Telegraaf. ,,Maar de tweede is misschien mooier. Omdat we zo’n bijzonder seizoen gehad hebben. Met al die 1-2’tjes. Dit is een heel speciaal jaar. Zulke jaren heb je niet vaak”.

Twijfel

Dat Max de wereldtitel op zijn naam had was in eerste instantie nog niet zeker. Gezien er verwarring was bij de organisatie of er wel de juiste puntentelling was toegepast in de ingekorte race. Dit nieuws werd bekend nadat Verstappen zijn verhaal deed over de race. „Wat kan ik zeggen? Ongelooflijk natuurlijk!”, zegt hij, en valt in de armen van zijn monteurs. Tóch ontstond er weer twijfel…

„Ben ik het nou of niet?!”, vraagt Verstappen nét voor de podium-ceremonie. Even later werd officieel bevestigd: Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2022.

Tags

FORMULE 1GRAND PRIXMAX VERSTAPPENWERELDKAMPIOEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck