Maxim Hartman openhartig over overleden zoon: ‘Ik voelde veel boosheid’

Maxim Hartman over overleden zoon
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Maxim Hartman heeft in het programma Boerderij van Dorst openhartig over het verlies van zijn zoon Mick verteld. Niets is zwaarder dan je eigen kind verliezen, en Maxim vertelt hoe hij ermee omging. Zijn verdriet zette hij om in woede. ,,Ik was onbewust heel agressief.”

Maxim was gisteren samen met Hanneke Groenteman te gast op de boerderij van Raven van Dorst. In het programma vertelde hij openhartig over zijn zoon Mick, die op 33-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leukemie.

‘De uitzichtloosheid is pittig’

Maxim ging door een enorm diep dal. ,,Ik vond de uitzichtloosheid wel pittig”, vertelt hij in Boerderij van Dorst. ,,Ik vind het lekker als je problemen op kunt lossen. Dat is ook een beetje een mannelijke eigenschap volgens mij. Maar hier kun je niks aan doen, aan zo’n ziekte. Je moet eigenlijk afzien.”

Verdriet omgezet in woede

De presentator verwerkt de dood van zijn zoon op een andere manier dan de meeste mensen doen. Hij is van mening dat je verdriet beter kunt omzetten in woede. ,,Ik was onbewust heel agressief. Je hebt mensen die gaan heel hard huilen… Dat heb ik niet gedaan. Ik heb wel een paar keer gehuild, maar niet heel veel.”

De agressie uitte Maxim vooral naar vreemden. ,,Als iemand me bij de kassa bijvoorbeeld niet goed hielp dan gaf ik ze nog één waarschuwing: ‘Anders sloop ik je hele kassa eruit.’ Maar ja, dat is ook een manier om ermee om te gaan”, legt hij uit.

Bekoelde band hersteld

Vroeger had Maxim een goede band met Mick, maar toen hij de alternatieve hoek opzocht en steeds meer veranderde, raakte de band tussen vader en zoon bekoeld. Totdat Mick ziek werd. ,,Als een kind ziek wordt, krijg je weer bijna zo’n band als toen het klein was”, aldus Maxim.

Tags

BOERDERIJ VAN DORSTHANNEKE GROENTEMANMAXIM HARTMANOPENHARTIGRAVEN VAN DORST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck