Máxima bedankt Diggy Dex voor steun aan vluchtelingen

Door: DitjesDatjes
30-03-2021

Koningin Máxima ging dinsdag via een videoverbinding in gesprek met rapper Diggy Dex en de 19-jarige Semir Abduselam. Abduselam kwam op zijn vijftiende als vluchteling vanuit Eritrea naar Nederland. Koen Jansen, zoals Diggy Dex echt heet, en zijn gezin namen Abduselam door middel van het project Mijn Tweede Familie op in hun gezin.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Fantastisch, meneer Jansen. U bent een grote support voor deze organisatie”, begint de koningin het gesprek, dat deels werd uitgezonden in RTL Boulevard. Jansen en Abduselam kennen elkaar ondertussen al bijna vier jaar. “We doen bijna alles samen”, vertelt de 19-jarige aan de koningin. “We gaan tijdens de lockdown een of twee keer per week naar buiten om te fietsen.”

Het project was vorig jaar één van de winnaars van een Appeltje van Oranje, de jaarlijkse prijs van het door het koningspaar gesteunde Oranje Fonds. Máxima was tijdens het digitale bezoek benieuwd naar de resultaten van het initiatief en naar de meerwaarde voor de jongeren die worden geholpen.

Ook vertelt Jansen over de goede band tussen zijn kinderen en Abduselam. “Die zijn dol op Semir”, aldus de zanger, die ook het lied Lampeduse maakte, geïnspireerd op Abduselam en andere vluchtelingen. Zelf hoopt de 19-jarige Abduselam ooit ook nog kinderen te krijgen. “Ik wil zelf ook graag een gezin en kinderen, dan kan ik ook makkelijker Nederlands leren.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD