Máxima belt met Brabantse verpleegkundigen: hou maar vol

Door: DitjesDatjes
26-03-2020

Koningin Máxima heeft donderdag de telefoon gepakt om een aantal verpleegkundigen in het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis een hart onder de riem te steken. De koningin hoorde uit eerste hand hoe het er in het ziekenhuis aan toegaat tijdens de coronacrisis.

Zo hoorde Máxima hoe heftig het werk is voor de verpleegkundigen. Vooral dat ook jonge mensen heel snel heel ziek worden als gevolg van het longvirus is heftig, kreeg de koningin te horen zo is te zien in een video die het ziekenhuis op haar website plaatste. De verpleegkundigen vinden het moeilijk dat familie nauwelijks bij de coronapatiënten mag komen en dat ook zij geen hand op iemands schouder kunnen leggen. “Menselijk is het niet”, concludeerde Máxima. “Hou maar vol”, drukte ze twee jonge verpleegkundigen op het hart.

Met twee ic-verpleegkundigen sprak de koningin over of de veiligheidsmaatregelen voldoende zijn en of er nog genoeg materiaal is. Ook informeerde ze naar de thuissituatie van het ziekenhuispersoneel. “Ik heb hier ook drie kinderen die we moeten zien bezig te houden”, zei de koningin.

Het videogesprek met Máxima viel in goede aarde bij de verpleegkundigen. Die noemden de koningin “superlief” en merkten op dat ze “heel doortastende vragen” stelde. “Dit is heel hard wat je meemaakt”, zei Máxima. “Daarom dit telefoontje, om van onze kant te laten zien dat wij ons realiseren in wat voor moeilijke situatie u werkt. We zijn u zeer dankbaar en erkentelijk voor wat u doet. Heel veel sterkte en de groeten thuis.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD