Máxima betrapt op het dragen van namaakjuwelen

Koningin Máxima draag namaakjuwelen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Als het om juwelen gaat, heeft Máxima een schatkist vol dure sieraden. En toch schijnt de koningin meerdere keren betrapt te zijn op het dragen van namaakjuwelen…

Kenners ontdekten het al snel

Máxima is al een paar keer gespot met een beroemde ketting van Van Cleef & Arpels, die naar verluidt zo’n 22.000 euro zou kosten. Maar die van Máxima is volgens weekblad Weekend een kopieversie. De ketting zou ze gekocht hebben in de tijd dat ze in New York werkte als bankier.

Ook kopieën van de Rose de Noël-oorclips van Van Cleef & Arpels draagt de koningin graag. Maar doordat er kleine verschillen met het originele ontwerp zijn, ontdekten kenners al snel dat ze niet echt waren.

Geen koopjes

Máxima wordt ook regelmatig gespot met de bekende Tutti Frutti-sieraden, die in het begin van de twintigste eeuw werden gepopulariseerd door Cartier.

Maar toen er foto’s van de koningin verschenen met de Tutti Frutti-set, bestaande uit een halsketting en een armband, viel het velen op dat de set niet echt was en dat zorgden voor een hoop negatieve reacties. Toch blijken de namaakjuwelen van Máxima zeker geen koopjes te zijn. De Tutti Frutti-set is bijvoorbeeld wel gemaakt met echte edelstenen.

Maar waarom hangen deze merken niet aan de grote klok dat Máxima niet de echte versies draagt? Dat heeft een belangrijke reden. Wanneer Máxima een namaakjuweel draagt, denken velen dat het echt is waardoor het merk alsnog reclame krijgt.

Tags

JUWELENKONINGIN MAXIMAMAXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck