Máxima bezoekt huisartsenpraktijken in Driebergen

Door: DitjesDatjes
29-10-2020

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag meerdere huisartsenpraktijken bezocht in Driebergen. Daar heeft ze gekeken hoe huisartsen en doktersassistenten hun werkzaamheden verrichten in coronatijd. Zo zag ze onder meer hoe voorbereidingen werden getroffen voor de jaarlijkse griepvaccinatie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Met het bezoek aan Driebergen ging Máxima in op de uitnodiging van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), die de belangen behartigt van duizenden huisartsen in Nederland.

De koningin sprak met met een aantal doktersassistenten over de impact van het coronavirus op hun werk. Ook kreeg Máxima een rondleiding door de huisartsenpraktijk, waar ze in gesprek ging met patiënten.

Naast enkele bezoeken spreken koning Willem-Alexander en zijn vrouw tijdens de coronacrisis regelmatig met mensen uit verschillende beroepsgroepen. Het was voor Máxima het eerste openbare optreden sinds de veelbesproken herfstvakantie in Griekenland. De koninklijke familie verbleef daar in hun villa, wat voor veel ophef zorgde. De regering had de bevolking namelijk een paar dagen eerder opgeroepen vooral thuis te blijven vanwege het coronavirus.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD