Máxima bezoekt scheepswerf in Scheveningen

Door: DitjesDatjes
18-11-2020

Koningin Máxima heeft woensdag een bezoek gebracht aan een scheepsreparatie- en constructiebedrijf in Scheveningen. In het kader van de Dag van de Ondernemer ging de vorstin langs bij het bedrijf Boeg B.V. en Boeg Nautic.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het bezoek begon met een rondleiding door de productiehal van het bedrijf. Máxima, die lid is van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, werd vergezeld door Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland.

Ze sprak met medewerkers over twee specifieke projecten van Boeg. Máxima informeerde zich over het ontwerp en de constructie van een zaai- en oogstmachine voor de productie van zeewier aan de Nederlandse kust. Ook bezocht ze de haringlogger, die uit 1949 komt en gerestaureerd wordt als museumschip, in de Scheveningse haven. Het restauratiewerk, dat door de coronacrisis tijdelijk is stilgelegd, wordt verricht door vrijwilligers en functioneert als leerwerkbedrijf voor MBO leerlingen.

De Dag van de Ondernemer, die in meerdere Europese landen gevierd wordt op de derde vrijdag van november, is een initiatief van MKB-Nederland om ondernemerschap te vieren.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD