Máxima bezoekt tentoonstelling over Curaçao in aanloop naar reis

Door: DitjesDatjes
06-10-2022

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een werkbezoek gebracht aan het Nationaal Archief in Den Haag. De vorstin ging daar speciaal heen voor de tentoonstelling ‘Kòrsou – Curaçao. Stemmen van toen, mensen van nu’, als voorbereiding op de reis die ze volgend jaar samen met koning Willem-Alexander en prinses Amalia naar het Antilliaanse eiland maakt.

De expositie bestaat uit documenten en foto’s waarbij diverse thema’s uit de geschiedenis, cultuur en de samenleving van Curaçao worden belicht. Ook zijn er audiofragmenten en interviews van documentairemaker en fotograaf Selwyn de Wind. Daarnaast hebben diverse kunstenaars en artiesten werken gemaakt die deels aansluiten bij de informatie uit de documenten.

Máxima kreeg een rondleiding van gastconservator Dyonna Benett en educatiemedewerker Zion Piggott langs de thema’s bestuur, samenleving, slavernij en veerkracht. Ook kreeg de koningin meer uitleg over de positie van het Papiamentu en de muzikale expressie in de koloniale tijd en de huidige samenleving.

Na afloop van het bezoek sprak Máxima nog met betrokkenen bij de tentoonstelling over hun ervaringen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD