Máxima gaat langs bij familiebedrijf in Weesp

Door: DitjesDatjes
07-05-2021

Koningin Máxima bezoekt op 26 mei het familiebedrijf Smit & Zoon in Weesp, dat een bijzondere mijlpaal heeft bereikt. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag bekend. De onderneming, gespecialiseerd in duurzame producten voor leerbewerking, bestaat deze maand tweehonderd jaar.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De koningin krijgt uitleg over de geschiedenis van het familiebedrijf en gaat in gesprek met de familie over de ontwikkelingen die Smit & Zoon heeft doorgemaakt. Daarna staat een rondleiding door laboratorium en de fabriekshal op het programma, waar ze uitleg krijgt over hoe leer en overige benodigde producten gemaakt worden. Van medewerkers hoort ze over de verduurzaming binnen de sector en wat het bedrijf doet op het gebied van innovatie.

Smit & Zoon is in 1821 opgericht en begon als handelaar in stokvis en ging zich later richten op oliën, zoals levertraan. Inmiddels ontwikkelt het bedrijf producten voor het maken en afwerken van leer. Deze worden wereldwijd verkocht aan leerlooierijen voor de productie van onder meer tassen, schoenen, autobekleding en meubels. Smit & Zoon wil de leerproductie verduurzamen en heeft als doel om in 2025 een milieuvriendelijke en sociaal duurzame leerketen te creëren. Ook werkt het aan allerlei duurzame technologieën.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD