Máxima maakt zich zorgen over de toekomst van Amalia

Grote zorgen bij Máxima over toekomst dochter
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Koningin Máxima werd onlangs geïnterviewd door CNN in verband met haar werkzaamheden als speciaal adviseur van de secretaris-generaal van de VN. In het interview sprak ze ook haar zorgen over haar dochter prinses Amalia uit.

Koningin Máxima maakt zich zorgen over de toekomst van Amalia. Want hoewel haar oudste dochter momenteel druk is met haar studie, moet ze zich voorbereiden voor het moment dat ze de troon erft.

‘Amalia moet zichzelf blijven’

,,Het overdragen van het concept van de monarchie aan mijn dochters, vooral Amalia, in het midden van de 21e eeuw is een van de dingen die ik doe”, vertelt Máxima in gesprek met Gabriela Frías op CNN En Español. ,,We moeten moderniseren en ze moet zichzelf blijven. Op die manier kan ze het goed doen.”

Gabriela vraagt vervolgens of haar dochter net zo geïnteresseerd is in financiën. ,,Amalia is gepassioneerd door veel dingen”, antwoordt Máxima. ,,Ze moet ontdekken wat ze gaat doen en met welke passie ze dat gaat ondernemen. Het belangrijkste is dat het uit haar hart komt, dan maak je verschil.”

Donkere wolken?

Amalia zou al een tijdje samen zijn met de Bulgaarse Boris, maar vorige week meldden Duitse media dat er donkere wolken boven de relatie hangen. En dat zou alles te maken hebben met het familiedrama van Boris. Op 15 augustus 2008 raakte prins Kardam van Bulgarije, de vader van Boris, samen met zijn vrouw betrokken bij een verschrikkelijk auto-ongeluk nabij Madrid. Kardam liep ernstig traumatisch hersenletsel op en lag jarenlang in een kunstmatige coma. Boris was pas elf jaar oud toen het ongeluk gebeurde en in 2015 moest hij afscheid nemen van zijn vader, iets waar hij tot op de dag van vandaag veel last van heeft.

Tags

PRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck