Máxima opent naar haar vernoemd centrum

Door: DitjesDatjes
24-04-2018

DEN HAAG – Koningin Máxima opent dinsdagmiddag 5 juni het naar haar vernoemde Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Dat doet ze samen met patiënten, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag bekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Máxima en de patiënten openen het nieuwe gebouw van het centrum. Na de officiële opening volgt een programma met toespraken en muziek en krijgt de koningin een rondleiding door het gebouw.

De nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum opent op 18 mei de deuren, na jaren voorbereiding. In 2015 werden de bouwplannen gemaakt, begin 2016 ging de eerste paal de grond in.

Dj

In het nieuwe gebouw van het kinderkankencentrum komt ook de Armin van Buuren Muziekids Studio. De dj hoopt dat de jonge patiëntjes in ‘zijn’ studio hun ziekte even kunnen vergeten en even kind kunnen zijn.

Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Sinds 2014 verleent het centrum zorg aan kinderen met bepaalde vormen van kanker, sinds 2016 voert het centrum eigen onderzoek uit.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD