Máxima praat met leerlingen over stress en prestatiedruk

Door: DitjesDatjes
29-09-2021

Koningin Máxima en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het Maris College Kijkduin in Den Haag. Daar werden de twee bijgepraat over de psychische gezondheid van jongeren. Zo spraken ze over de negatieve impact die stress, prestatiedruk, sociale media en pesten op jongeren kunnen hebben.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Máxima en Blokhuis kwamen langs vanwege de diverse projecten die MIND organiseert op de school in Den Haag. Die organisatie zet zich in voor het mentaal welzijn en heeft voor jongeren speciale projecten gelanceerd. Zo geven er op het Maris College Kijkduin ervaringsdeskundigen lessen waarin zij ervaringen delen en jongeren met psychische klachten kunnen adviseren en ondersteunen. Máxima en Blokhuis bezochten een les van een ervaringsdeskundige.

Tijdens het werkbezoek gingen de koningin en de staatssecretaris in gesprek met verschillende betrokkenen, zoals Kavita Parbhudayal, de zorgwethouder van de gemeente Den Haag. Máxima en Blokhuis werden geïnformeerd over de rol van de gemeente in het bevorderen van mentaal welzijn onder de jongeren. Bij dit gesprek was ook de wethouder van Zorg en Welzijn van de gemeente Groningen aanwezig, omdat daar met grootschalige onderzoeken van het Universitair Medisch Centrum Groningen ook aandacht is voor het onderwerp.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD