Máxima praat met Saudische kroonprins

OSAKA – Koningin Máxima heeft vrijdag in Osaka een gesprek gehad met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Máxima is bij de economische topconferentie van de G20 in Japan in haar functie van speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering.

Máxima en de Saudische kroonprins hebben het onder meer gehad over het voortzetten van de Women 20 (W20) dat in het teken staat van de bevordering van inclusieve economische groei voor vrouwen. Aangezien Saudi-Arabië de G20-top volgend jaar organiseert, deed Máxima hier vrijdag alvast wat voorbereidend werk voor. Verder had de koning ook ontmoetingen met de nieuwe baas van de Wereldbank David Malpass en IMF-topvrouw Christine Lagarde.

Hierna was de koningin ook nog aanwezig bij het grote diner dat de Japanse premier Shinzo Abe zijn gasten vrijdagavond aanbiedt in het Osaka Geihinkan. Nederland is geen lid van de G20, maar wordt steeds vaker uitgenodigd om als gast aan te schuiven, zoals ook dit jaar. Máxima staat niet op de foto van alle wereldleiders, maar wel op de groepsfoto die na afloop van het diner wordt gemaakt.

Op zaterdag houdt Máxima een korte toespraak bij het G20-evenement ‘Women Empowerment’. Op dit evenement zijn internationale vrouwelijke leiders uit de publieke en private sector bijeen om de inclusieve economische groei voor vrouwen wereldwijd te bespreken. Daarnaast gaat de koningin met verschillende regeringsvertegenwoordigers in gesprek over de verbetering van toegang tot financiële diensten.

 

BUZZR