Máxima spreekt online met Afrikaanse leider over geld

Door: DitjesDatjes
09-09-2021

Koningin Máxima heeft donderdag online gesproken met gouverneur Tiémoko Meyliet Koné van de Centrale Bank van West-Afrikaanse Staten. Het gesprek ging over het belang van regionale hervormingen voor betere digitale financiële diensten. Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het gesprek met gouverneur Koné is een vervolg op de digitale VN-landenbezoeken van Máxima dit jaar aan Ivoorkust, Togo en Senegal. De gouverneur nam ook deel aan deze gesprekken. De focus van de bezoeken lag op veilige, betaalbare en toegankelijke digitale financiële diensten om mensen meer kansen te geven op economische ontwikkeling.

Het gaat in het bijzonder om lage inkomensgroepen, vrouwen, het midden- en kleinbedrijf en kleine boerenbedrijven. Financiële diensten kunnen mensen helpen bij het opbouwen van een financiële buffer en dragen bij aan het investeren in een betere toekomst. Ook werd gesproken over de rol van financiële inclusie in het economisch herstel tijdens en na de coronacrisis.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD