Máxima te gast in digitale huiskamer van stichting MIND

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Koningin Máxima heeft donderdag deelgenomen aan een livestream van de stichting MIND, een organisatie die mensen met psychische problemen ondersteunt. De stichting heeft vanwege de coronacrisis een digitale huiskamer opgericht waarin experts en ervaringsdeskundigen iedere middag live hun verhalen en ervaringen kunnen delen. Máxima was via een videogesprek aanwezig, zo is te zien in een fragment van het gesprek op Twitter.

De koningin noemt het een geweldig initiatief. “Ik kan me voorstellen dat voor mensen met psychische klachten de steun, de dagbesteding en echt een patroon, elke dag heel belangrijk is.”

Daarom denkt Máxima dat het goed is dat er juist nu een platform is waarop ze met elkaar in gesprek kunnen gaan. “Juist nu, waarin dat patroon er echt niet is, dat het netwerk er niet is om te steunen. Niet alleen het netwerk qua behandelaars maar ook het privénetwerk. Dat het behoorlijk moeilijk is voor hen. En ook nog die angst die het coronavirus bij hen oplevert – met name bij mensen met dwang- en angststoornissen.”

Lof

De koningin is vol lof over de betrokken ervaringsdeskundigen. “Jullie doen het echt fantastisch en ik hoop dat het nog bekender wordt en dat iedereen het weet te vinden.”

Máxima belde onlangs ook al met MIND-directeur Marjan ter Avest om te vragen hoe het ging met mensen met psychische problemen en de hulpverleners in de ggz tijdens de coronacrisis. Ook belde zorgorganisatie Tante Louise.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck