‘Máxima was vroeger op prinsenjacht’

Prinsenjacht Máxima
Door: Ditjes en Datjes
19-05-2021

In het interview van Máxima’s 50ste verjaardag komen veel persoonlijke verhalen ter sprake. Behalve over de koningin haar liefdesleven. Schrijfster Marcia Luyten onthult de geheimen achter Máxima’s liefdes wél in haar boek ‘Moederland’…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In 1998 leefde Máxima een ‘perfect’ leven in New York City. Alleen die Amerikaanse mannen vielen bij Máxima niet echt in de smaak. Ze hadden geen klasse, er was geen romantiek en hadden niets anders voor ogen dan de beurs- en wisselkoersen. Als ze een date had, was dat vaak met een Europese man.

Connecties

In haar vriendenkring hadden velen connecties met royals over de hele wereld. Haar laatste date zou met ene Britse aristocraat Christopher zijn geweest, die nauwe banden met de Britste koninklijke familie had. Maar dat was geen match. Een vriendin van Max zou kort verkering met Felipe, nu de koning van Spanje, hebben gehad. Vriendin Angela Brown had wel succes en trouwde met Prins Maximiliaan van Liechtenstein.

,,Máx, vind je het leuk om een paar dagen met mij naar Sevilla te gaan? Ik heb een paar vrienden die ik je graag wil voorstellen.” vroeg klasgenoot Cynthia Kaufmann aan de telefoon. ,,’Ik zou het heel graag willen, maar ik ben blut. Naast mijn vaste lasten, heb ik minder bonussen en heb ik bijna al mijn salaris al uitgegeven.” antwoordde de koningin.

‘De knappe of de rijke?’

,,Maak je geen zorgen! Alle onkosten zijn voor mij. We kunnen deze reis niet missen. Ik heb twee leuke mannen heb om aan je voor te stellen…” laat Cynthia weten. ,,Hoe dan?! Wie zijn het? Vertel het me nu!” vraagt Máxima. ,,De ene is erg knap, maar de ander is erg rijk.” aldus Kaufmann. Het zou om prins Willem-Alexander en prins Frederik van Denemarken gaan.

Bruiloft

,,Hij heeft houten heupen.” roddelt Máxima tegen haar vriendinnen na een avond dansen met Willem-Alexander. Ze zou zo om zijn manier van dansen hebben moeten lachen. Of ze ooit met Prins Frederik een dat heeft gehad is niet bekend. Wél waren Willem-Alexander en Máxima op het huwelijk van Frederik en zijn vrouw Mary Donaldson.

Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary van Denemarken
Prins Frederik van Denemarken
Koning Willem-Alexander - Holland.com
Koning Willem-Alexander

Meer DenD