Máxima zwaait naar mensen die er niet staan…

Máxima zwaait ook als er alleen maar camera's staan.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Koningin Máxima is zo gewend om in een reflex te zwaaien naar het publiek én naar de televisiecamera’s dat ze niet altijd doorheeft dat er geen mensen staan. Dat zou zich ook hebben voorgedaan tijdens het bezoek aan de Caraïbische eilanden die behoren tot het Nederlands koninkrijk.

Dát ontdekte een van de maar liefst 35 mediavolgers van het koninklijk bezoek aan Caribisch Nederland. Het bezoek is pas op de helft, want naast Curaçao staan de eilanden Sint Maarten, Eustatia en Saba nog op het programma.

Royalty-verslaggever van De Telegraaf Wouter de Winther ontdekte dat koningin ‘haar rol met verve speelt’. ,,Zelfs op momenten dat er geen bewoners staan, zwaait ze nog”, schrijft hij deze vrijdagochtend in zijn krant.

Slaat de vermoeidheid toe?

Of vermoeidheid hiervan de oorzaak is na een week dag in dag geleefd te worden door de drukke agenda is niet duidelijk. Dit weekend hebben Koning, koningin en prinses wel heel even rust. Ook dit bezoek blijkt dat de koningin onvermoeibaar is. Haar ster straalt op de Caribische eilanden, waar ook de populariteit van prinses Beatrix groot is. In november 2021 bezocht de oud-koningin de West.

De Oranjes hadden donderdag opnieuw een drukke dag in de West, die werd afgesloten met een diner bij de Kathedraal van Doornen met éénentwintig Curaçaoënaars die veel betekenen voor de maatschappij. Het aantal gasten bij het diner staat symbool voor het 21-jarig huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De koninklijke eilandbezoekers maakten verder kennis met de wijk Otrobanda. Daar ontmoetten ze bewoners en kunstenaars. In het Gouvernementspalis was er een lunch met Curaçaose autoriteiten met als gastvrouw gouverneur Lucille George-Wout.

Amalia naar het buitenland?

Aan het eind van het bezoek zal er een persgesprek plaatsvinden met de Oranjes. Hierin blikken ze terug op het bezoek en zal er naar verwachting ook meer duidelijk worden wat de plannen zijn van prinses Amalia voor het komende studiejaar. Daarbij speelt de vraag of ze blijft studeren aan de Universiteit van Amsterdam of dat ze kiest voor voortzetting van haar studietijd in het buitenland.

Genieten van het bezoek aan Curaçao:

Máxima, Willem-Alexander en Amalia.
Koninklijke-familie-beschildert-toch-geen-sculptuur.
Oranjes op Curacao.
Op de lotjesbrug.

Tags

CuracaoKoning Willem-AlexanderLucille George-WoutMaximaPrinses Amalia

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie