Máxima’s hoedjes door de jaren heen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Fleurige hoeden, designhoeden of een elegante batist: alles is inmiddels al eens voorbij gekomen op Prinsjesdag. Toch is het ieder jaar weer een verrassing wat de vrouwelijke politici dit jaar op hun hoofd dragen en natuurlijk kijkt iedereen naar Máxima. Zij heeft door de jaren heen een aantal bijzondere creaties gedragen, maar ook had zij een keer helemaal geen hoedje op.

2013

In 2013 werd Willem-Alexander gekroond tot Koning der Nederlanden, en in september was voor het eerst zijn beurt om de troonrede voor te lezen. Máxima zag er die dag prachtig uit. Ze droeg een jurk van Jan Taminiau en de hoed paste er prachtig bij.

https://www.instagram.com/p/eXurwdPxfs/

2014

 

https://www.instagram.com/p/tA46ErCKer/

 

2015

Al jaren dragen politici en leden van het Koningshuis prachtige creaties op hun hoofd tijdens Prinsjesdag, maar in 2015 brak Máxima met die traditie. Tegen alle verwachtingen in kwam zij zonder hoedje aan. Veel mensen vonden het jammer, maar toch hield Máxima zich aan de dresscode. Die schrijft namelijk voor dat de Koningin een lange japon aan moet en daarbij een hoofddeksel of haardecoratie dient te dragen. Máxima koos duidelijk voor dat laatste.

https://www.instagram.com/p/7pmbikErHx/

2016

In 2016 droeg ze een hoed die veel leek op de hoed die ze in 2013 droeg. De hoed was groot en zandkleurig en is ontworpen door Fabienne Delvingne. De Belgische ontwerpt regelmatig hoeden voor de Koningin en ook draagt Máxima sieraden die door haar zijn ontworpen.

https://www.instagram.com/p/BKznnlkg0yF/

2017

De klassieke a-lijn japon die Máxima in 2017 droeg bevatte transparante brokaat en bloemen. De grauwe japon is van het Belgische modehuis Natan, waar ze regelmatig kleding van draagt. Het hoedje, een pillbox, kleurt precies goed bij de jurk. De keuze van de hoed is een leuke afwisseling, want vaak draagt Máxima een groot exemplaar waardoor een deel van haar gezicht altijd moeilijk te zien is.

https://www.instagram.com/p/BwK_eGfntiF/

2018

Maar weinig mensen waren vorig jaar onder de indruk van de kleding van koningin Máxima. De jurk zou volgens velen haar lichaam niet accentueren. Daarnaast vonden een aantal mensen de kleur van de jurk nogal flets en grauw. Het hoedje viel ook al niet in de smaak, want mensen noemde de ronde schijf al snel ‘de UFO’. Daarnaast blokkeerde de hoed het zich van Máxima, waardoor ze tijdens de troonrede nauwelijks naar Willem-Alexander kon kijken.

https://www.instagram.com/p/Bn3t9oqi9x7/

 

 

 

Tags

KONINGIN MAXIMAMODEPRINSJESDAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie