Maxime vertelt over heftige jeugd: ‘Gelekt naaktfilmpje en suïcidale gedachten’

Maxime Meiland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Maxime Meiland vertelt in een interview met vriend Robbert Rodenburg over de donkerste periode uit haar leven. Die periode duurde een aantal jaar waarin onder meer haar vader uit de kast kwam, haar ouders gingen scheiden en haar tante zelfmoord pleegde.

‘Bergafwaarts gegaan’

Jaren geleden, toen Maxime vier jaar oud was, zoende haar vader op vakantie met een man. Daardoor ontdekte Martien dat hij homoseksueel was. Dagen was hij ziek, vertelt Maxime in de video, en uiteindelijk vertelde hij zijn vrouw Erica wat er precies was. Het koppel had veel verdriet maar bleven samen en verhuisden daarna naar Frankrijk, wat te zien was in Ik Vertrek. Maar toen hun eerste avontuur in Frankrijk voorbij was verhuisde Martien naar Amsterdam. ,,Toen is het met mij wel een beetje bergafwaarts gegaan. Toen is mijn tante, de zus van mijn moeder, plotseling overleden aan zelfmoord. Ik ging met foute vrienden om. Ellende na ellende eigenlijk.”

Maxime denkt dat al die ellende voortkwam uit het gemis van haar vader, zegt ze. ,,Ik was veertien en dat is al een moeilijke periode met de pubertijd. Het was ook zo plotseling dat hij wegging.” Door al die heftige gebeurtenissen in haar leven kon Maxime geen Cito-toets maken waardoor ze naar een lager niveau moest dan ze aankon. ,,Daar zat ik ook nog mee. Toen heb ik heel veel gedronken en ik begrijp eigenlijk niet hoe mijn moeder het met mij uithield.” Maxime werd ook nog erg gepest op school toen er een naaktfilmpje van haar uitlekte. ,,Ik heb wat dat betreft geen makkelijke jeugd gehad.”

Therapie

In de vlog vertelt Maxime zelfs dat ze heel vaak dacht ‘van mij hoeft het niet meer’. Uiteindelijk heeft ze therapie gevolgd en voelt ze zich nu weer gelukkig. ,,Het heeft me jaren gekost maar nu is het oké.”

 

Tags

DRINKENERICAGELEKTMARTIEN MEILANDMAXIME MEILANDMONTANAOUDERSOVERLEDENROBBERT RODENBURGSUICIDAALTANTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck