Maxime: ‘In de pubertijd wil je normale ouders’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Tienduizenden Nederlanders weten wie Martien Meiland is. Ze genieten van zijn opmerkelijke persoonlijkheid en zijn avonturen in Frankrijk. Zijn dochters Montana en Maxime zijn inmiddels gewend aan hun vader, maar groeide op met een hele andere Martien. Ze moesten dan ook allebei wennen toen hun vader uit de kast kwam.

Normale ouders

Jaren geleden, nog voordat het gezin te zien was in Ik Vertrek, wist Martien Meiland dat hij op mannen viel. Hij had ooit een man gekust, en realiseerde zich daarna dat hij geen heteroseksueel was. Hij vond het heel moeilijk dat te accepteren, net zoals zijn vrouw Erica en zijn dochters Montana en Maxime. Na een tijd vertrok Martien naar Amsterdam, daar werd hij ondergedompeld in de gay-scene. Die nieuwe ervaringen veranderde Martien, en daar moesten zijn dochters even aan wennen. ,,Ik weet nog goed dat ik papa een tijd niet had gezien en hem bijna niet herkende”, zegt Maxime tegen De Telegraaf. ,,Zijn haar was pikzwart en hij had een groot, zwart montuur aangeschaft. Ik moest echt twee keer knipperen voordat ik zag dat het papa was. Hij is nooit ’een standaard C&A-man’ geweest, zoals hij dat zelf zo mooi zegt, maar in de puberteit wil je toch niets liever dan normale ouders.”

Inmiddels zijn ze aan hun ouders gewend, maar veel televisiekijkers praten nog steeds veel over de bijzondere Martien. Veel moeite hebben Maxime en Montana daar gelukkig niet mee. ,,Tijdens Ik vertrek waren we überhaupt nog te jong om daar iets van mee te krijgen, en inmiddels moeten we vooral heel hard lachen om sommige reacties. Misschien ook wel omdat papa en mama er zelf altijd nonchalant mee zijn omgegaan. Wat weten die mensen nou over ons? Laat maar lekker praten!”

Tags

AmsterdamDe TelegraafEricagayscenehomoseksueelMartien MeilandMaximeMontanaVrouw

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie