Maxime Meiland: ‘Vader Claire eist haar op’

Maxime Meiland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

In de nieuwe biografie over Martien Meiland deed Maxime een bijzondere onthulling: zij vertelde voor het eerst wie de vader van Claire is, met alle gevolgen van dien. De openbaring heeft er nu namelijk voor gezorgd dat Claire’s biologische vader zich bij haar meldt…

Het bleek een pijnlijk verhaal. Maxime onthulde dat de biologische vader van Claire helemaal niets van haar en de zwangerschap moest weten. Hij nam de benen zodra duidelijk werd dat Maxime haar kindje niet zou laten weghalen. Toen Claire eenmaal geboren was deed Maxime meerdere tevergeefse pogingen om contact te zoeken met Jaap. Tot op de dag van vandaag heeft hij zijn eigen dochter nog niet in het echt ontmoet.

Appje

Nu is er een nieuwe ontwikkeling in de zaak. Jaap heeft zich namelijk bij Maxime gemeld en wil contact met haar en zijn dochter.

,,Ik moet eerlijk zeggen dat hij me vorige maand, eind oktober, voor het eerst in drie jaar een appje heeft gestuurd. ‘Ik ben er nu wel klaar voor om Claire te zien.’ stuurde hij.”

Maxime weet niet wat ze ermee aan moet. Aan Privé vertelt ze dat de wonden nog open zijn. ,,Daarmee legt hij de bal ineens weer bij mij neer, maar ik weet me er totaal geen raad mee. In het begin heeft hij me totaal laten zitten, hij wilde zelfs dat ik onze dochter zou laten weghalen en weigerde op de geboorteakte te staan.”

Papa

Maxime en Claire vormen tegenwoordig een gelukkig gezinnetje met Leroy. Het gaat hartstikke goed met z’n drieën, vertelt Maxime.

,,Bovendien heb ik nu een heel ander, gelukkig leven met Leroy en is Claire hem, uit zichzelf, ook nog eens papa gaan noemen. Leroy glunderde helemaal van oor tot oor toen hij dat hoorde en sindsdien hebben we dat erin gehouden. Dat duo is echt twee handen op één buik. Als hij ook maar een seconde weg is, vraagt ze meteen: ‘Waar is papa?'”

Maxime zit in een dilemma en weet niet wat ze aanmoet met de plotselinge contactpoging van Jaap.

,,Moet ik die stabiele basis dan ineens weer overhoop gaan gooien omdat Jaap eindelijk zo ver is? Of zou het komen omdat hij zijn dochter nu opgevoed ziet worden door een andere man? Het liefst zou ik alles laten zoals het is, maar ik wil ook niet tegen het moment aanlopen dat ik Claire op latere leeftijd moet zeggen dat ik haar echte vader bij haar heb weggehouden toen hij weer contact zocht. Ik zit in een lastig parket en daar baal ik van. Waarom doet Jaap dit nou?”

LEES OOK:

Bart Ettekoven: ‘Meilandjes liegen snoeihard’

Tags

BIOLOGISCHE VADERCLAIRE MEILANDLEROY MOLKENBOERMAXIME MEILANDVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck