Mediapersoon van het Jaar Sven Sauvé vindt titel ‘heel bijzonder’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

RTL-topman Sven Sauvé vindt het “heel bijzonder” dat hij maandag is uitgeroepen tot Mediapersoon van het Jaar door vakblad BM. “Ik was echt verrast”, zegt hij tegen het ANP. “Het lijstje met namen waar ze uit hebben gekozen vanuit de organisatie bestaat uit hele mooie namen.”

Ook dacht de chief executive officer van RTL Nederland dat iemand van voor de schermen de prijs zou winnen, “maar uiteindelijk hebben ze voor mij gekozen”. “Maar”, voegt hij ook nog toe. “Ik mag hem ontvangen de prijs, maar het is echt een compliment aan alle collega’s met wie we dit samen doen. Ik vind het toch wel belangrijk om dat te blijven benadrukken.”

Eén van die collega’s is Peter van der Vorst, die als programmadirecteur deel uitmaakt van zijn directieteam. “We zijn met heel RTL trots dat Sven deze prijs gewonnen heeft”, reageert hij. “Omdat hij leiding geeft aan ons allemaal en alles op een hele steady manier bij elkaar weet te brengen en te houden. En het is een heel positief mens, hij weet mensen te enthousiasmeren en dat straalt door in het hele bedrijf.”

Videoland

Gevraagd naar zijn kwaliteiten, wijst Sauvé eerst ook weer vooral naar anderen. “Waar ik ongelooflijk trots op ben is het team aan mensen dat ik om mij heen heb verzameld”, zegt hij. “Je moet niet meer denken in dit soort posities dat je zelf alle kennis hebt, je hebt echt overal experts nodig die gaan helpen om je bedrijf binnen al die dynamiek overeind te houden en de juiste strategie met elkaar te bepalen. Ik stel een team samen met op alle plekken mensen die beter zijn in hun functie dan ik.”

Toch doet Sauvé nog meer dan dat, zegt Van der Vorst. “Als er een probleem is, dan stapt hij er ook in en lossen we het samen op. We hebben natuurlijk best wel veel dingen meegemaakt de afgelopen jaren, met The Voice, de moord op Peter R. de Vries, natuurlijk ook Boulevard dat weg moest uit Amsterdam en bedreigd werd. Dat zijn hele heftige dingen, een fusie die niet doorging waar heel veel tijd in is gaan zitten, dat zijn allemaal momenten waarbij Sven achter je of naast je gaat staan.”

Maar er kwamen onder zijn leiding ook successen, waarvan de groei van Videoland tot nummer 2 streamingplatform in Nederland er een is. “Daar ben ik zelf ongelooflijk trots op”, zegt Sauvé erover. Maar hij wil ook meer. “Er is nog één doel dat wij voor ogen hebben en dat is Netflix uiteindelijk van die nummer 1-positie afstoten”, zegt hij. “Netflix is nog wel echt een maatje groter, maar ik hou wel van een kleine uitdaging. Dus wat mij betreft is dat het volgende doel waar we met z’n allen voor gaan.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck