Meedogenloze reallife-soap treft Hazes in het echt

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Krijgt Rachel Hazes dan toch gelijk? Passen haar zoon André en de oudere Monique Westenberg niet bij elkaar?

Het zijn dit soort publieke speculaties over het joyeuze privéleven van de jonge zanger Hazes en zijn levenspartner Monique, die een meedogenloze uitwerking niet missen. Beide hoofdpersonen, die inmiddels ook de ouders zijn van een zoontje, kunnen geen stap meer zetten of de buitenwereld weet het óf speculeert erover. Ongeveer alles wat er in hun ‘boeiende’ leven gebeurt, is publiek geheim.

De twee hebben zich, waarschijnlijk onbewust van de consequenties, uitgeleverd aan de grillen en grollen van een media-rollercoaster.

Val

De eerlijkheid gebiedt te zeggen: het is een val, die ze zelf hebben opengezet. Door voortdurend hun leven te delen met miljoenen Nederlanders in de reallife-soap series en door het voortdurend vullen van de sociale media-kanalen met futiliteiten is er een ongestilde honger naar hun privé-nieuws ontstaan. Hen is destijds (waarschijnlijk door belanghebbenden) wijs gemaakt dat het openzetten van de luiken goed zou zijn voor beider ‘carrière’.

De buitenwereld, altijd gulzig naar een snipper, meent recht te hebben op álle privé-info. In goede tijden en dus ook in slechte tijden moet de zelf gecreëerde honger naar ‘Hazes-nieuws’ worden gestild. Als dat nieuws er niet is, volgen de speculaties en de meest wilde theoriën zijn snel geboren.

Feiten

De feiten nog even op een rij. Hazes is een kind van een beroemde vader. Hij is inmiddels zelf redelijk succesvol met zijn liedjes met een hitje Leef, maar de twintiger vult ook Ahoy moeiteloos. Sinds enkele jaren heeft hij (met dank aan Facebook) een leuke relatie met Monique Noël Westenberg. Junior is inmiddels 25 jaar en oud en Monique boven de 40. Was er vorig jaar al sprake van een relatiecrisis, ook nu zou er een aan de gang zijn. Hazes zou recent feest hebben gevierd met een zekere Nikki Plessen, maar dit laatste is onbevestigd.

In de begintijd van de relatie was er meteen al ’turbulentie’ tussen moeder Rachel en zoon (dat werd al snel toegeschreven aan het grote leeftijdsverschil). En uiteindelijk volgt er een breuk in de Hazes-familie, die voorheen zo onafscheidelijk was. Een breuk tussen moeder en zoon, maar ook tussen broer en zus Roxeanne, die inmiddels ook een zangcarriere aan het opbouwen is.

De tragiek van het familiedrama is compleet, terwijl ondertussen het culturele erfgoed van Hazes sr. nog steeds door miljoenen fans wordt omarmd. Van de musical tot de jaarlijkse Hazes-concerten: Nederland krijgt er nog steeds geen genoeg van. Hazes sr. is de Nederlandse Elvis Presley: Hazes is een legende.

Nieuws

Dat zijn de omstandigheden waaronder de jonge zanger verkeert: het is de rock&roll-fase in zijn leven, de supertrouper is op hem gericht en misschien hapert zijn relatie met Monique. Wie zal het zeggen?

En dan het laatste nieuws: Monique Westenberg, de moeder van hun zoontje Dré, en haar vader kregen tijdens de vakantie in Marbella een klap te verwerken toen ze hoorden dat de woonwagen in het Rotterdamse Spaanse Polder was afgebrand.

En ja, er is nog veel meer nieuws en nieuwtjes. Dat André en Monique het hart op de goede plek hebben zitten als het gaat om hun liefde voor dieren of hun hartverwarmende acties voor mensen in problemen bijvoorbeeld. Dat Monique zich ook heeft ontpopt tot een huisvriendin van vele Nederlandse vrouwen, die zich in haar menen te herkennen. Of dat André jr. tijdelijk niet meer thuis woont.

‘Leef je eigen leven’

Is dit de prijs die de sterren betalen voor de vergulde roem? Hoort dit alles bij het leven in de showbusiness? En heb je daar dan maar mee te dealen?

Vanochtend dan het ‘nieuws’ dat de familie Hazes een gepland reisje naar Euro Disney bij Parijs in oktober zou hebben afgezegd. De foto’s met ‘Mickey Mouse’ en de familie Hazes zie je alweer voor je.

Ze gaan dus kennelijk niet. Als ze die tijd gebruiken om met elkaar het geluk weer te vinden, is er geen man overboord. De zelf gekozen mediastilte van dit moment is misschien wel het meest wijze besluit dat het duo heeft kunnen nemen.

Breng ‘Leef je eigen leven’ gewoon in de praktijk.

 

 

Tags

ANDRÉ HAZESMONIQUE WESTENBERGRACHEL HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck