Meer gasten en masterclasses op Roze Filmdagen

De Roze Filmdagen breidt dit jaar uit. De 23e editie van het filmevenement, dat half maart plaatsvindt in Het Ketelhuis in Amsterdam, telt meer gasten en meer masterclasses dan in voorgaande jaren.

Onder meer de Argentijnse regisseur Marco Berger, de Amerikaanse actrice Ivana Black en de Panamese filmer Faraz Shariat zullen aanwezig zijn. In totaal worden meer dan 140 nieuwe lhbti-films getoond op het festival, dat van 12 tot en met 22 maart duurt.

Het programma, dat volgende week vrijdag bekendgemaakt wordt, is dit jaar onderverdeeld in vier thema’s: Crossing borders (over migratie), It’s all in your mind (over het geestelijk welzijn van lhbti’s over de hele wereld), Coming out 3.0 (over het uit de kast komen anno 2020) en Women in the picture (over de zichtbaarheid van vrouwen in gayfilms).

Het festival opent dit jaar met het drama Tu me manques van regisseur Rodrigo Bellott, de Oscar-inzending van Bolivia dit jaar. De film vertelt over een conservatieve vader die na de dood van zijn zoon steun vindt bij zijn ex-vriend.

 

BuzzE