Meer nieuwe muziek en abonnees in derde kwartaal voor Spotify

Door: DitjesDatjes
29-10-2020

Streamingdienst Spotify heeft in het derde kwartaal opnieuw meer abonnees binnengehaald. Bij het Zweedse bedrijf was in juni al sprake van een flinke groei van het aantal abonnees, en dat zette in juli, augustus en september door.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het aantal maandelijks actieve gebruikers van het streamingplatform steeg in het afgelopen kwartaal met 29 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal luisterden 320 miljoen mensen naar muziek of podcasts via Spotify, meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

Er wordt ook nog steeds veel nieuwe muziek uitgebracht op het platform. Zo steeg het aantal nieuwe releases met 13 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Het nieuwe album van Taylor Swift, Folklore, verbrak het record voor de meeste streams van een album door een vrouwelijke artiest op de eerste dag dat het uitkwam. Ook de nieuwe single Dynamite van K-popgroep BTS werd enorm vaak beluisterd.

Verder blijven podcasts populair. Zo luisterde 22 procent van de maandelijks actieve gebruikers tijdens de meetperiode naar een podcast. Dat is iets meer dan een kwartaal eerder.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD