Meer seksaffaires: Hilversum siddert!

Seksaffaires in Hilversum
Door: Matthieu Slee
27-01-2022

Tim Hofman heeft met zijn uitzending over The Voice de knuppel in het hoenderhok gegooid. Programmamaker Sarah Meuleman in de NRC: ,,Het gedrag op de set van The Voice is schering en inslag in vrijwel elke televisiestudio.” Wie o wie? Hilversum siddert…

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft na haar gesprek met John de Mol laten weten dat ook over andere programma’s meldingen zijn gedaan met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag. Van de zestig meldingen die zijn gedaan, zouden er circa dertig kunnen leiden tot een strafrechtelijk onderzoek, aldus Uslu. De staatssecretaris pleit voor een ‘gezamenlijke’ aanpak van seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. ,,We moeten het met elkaar doen.”  

Een aanpak
Uslu zei dat er meer meldingen bij omroepen zijn gedaan, ook over andere programma’s. Namen van programma’s noemde ze niet. De staatssecretaris hoopt dat omroepen als RTL, Talpa, de NPO, producenten en ‘experts’ samen gaan komen in een gesprek om een aanpak te ontwikkelen. ,,Iedereen die ik spreek, wil hieraan meewerken.”

Schering en inslag
Programmamaker Sarah Meuleman liet in de NRC doorschemeren dat het vooralsnog gaat om het topje van de ijsberg. ,,Een vriend van me die tv-maker is moet gniffelen om de naïviteit van de Nederlandse kijker. De haast kinderlijke onwetendheid te denken dat een groot schandaal aan het licht is gekomen, terwijl het gedrag op de set van The Voice schering en inslag is in vrijwel elke televisiestudio.”  

Niet netjes
Staatssecretaris Uslu: ,,Dit is een heel groot probleem en dat willen we samen oppakken.” Over haar ontmoeting met De Mol zei ze dat het ‘een goed gesprek’ is geweest. ,,De sfeer was goed, er komen allerlei vervolgafspraken.” Maar: ..Ik vind het niet netjes om details over mijn gesprek te bespreken.”

Meer DenD