Meldingen bij Talpa over wangedrag Jeroen Rietbergen mogelijk weggehouden bij De Mol

Doofpot ontdekt bij The Voice|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Binnen het bedrijf van televisieproducent Talpa, destijds producent van The Voice, blijken er destijds in 2018 maar liefst 4 meldingen te zijn geweest over grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen. Volgens eigen zeggen van John de Mol kwam er maar één melding over zijn zwager op zijn bureau terecht. Rietbergen was de partner van zijn zus Linda de Mol.

Programmamaker Tim Hofman, die gisteren een tweede BOOS-uitzending wijdde aan het The Voice-schandaal, houdt er rekening mee dat de meldingen niet bij de Talpa-baas zijn terecht gekomen.

Werkneemster Talpa

De redactie van het programma BOOS beschikt over een tape van een telefoongesprek waarin een werkneemster van Talpa haar beklag doet bij een ‘contactpersoon’ van Talpa.

De Talpa-werkneemster (mogelijk een ex-deelneemster aan The Voice) is een van de vier andere slachtoffers van vermeend grensoverschrijdend gedrag door Jeroen Rietbergen. Uit de bandopname blijkt dat beiden verbaasd zijn dat De Mol in de eerste uitzending van BOOS maar over één geval praat, terwijl het er in werkelijkheid vier zijn.

Mogelijk hebben twee leidinggevenden van Talpa destijds, Linde de Jong en Rick Brug, de meldingen niet doorgespeeld aan hun baas John de Mol. Een andere optie is volgens Hofman dat De Mol in de eerste uitzending van BOOS keihard heeft gelogen.

Topfunctionarissen

De twee topfunctionarissen bij The Voice destijds, Linde Jong en Rick Brug, gaven geen inhoudelijk commentaar op de vragen van BOOS. Ze zeggen wel dat ze verklaringen hebben afgelegd bij het advocatenkantoor Van Doorn dat namens ITV onderzoek doet naar de affaire. Rick Brug werkt inmiddels ook voor ITV maar was tot 2020 zakelijk directeur van The Voice.

John de Mol voelde zich niet geroepen om in deze BOOS-uitzending een reactie te geven, ondanks een eerdere toezegging aan Hofman. Zijn collega Paul Römer stelde dat de Talpa-baas de feiten te weinig concreet vond.

Destijds zei De Mol maar een zaak van grensoverschrijdend gedrag te kennen. Daarmee heeft hij Jeroen Rietbergen op niet mis te verstane wijze geconfronteerd. De bandleider en destijds nog levenspartner van zijn zus Linda kreeg nog wel een laatste kans van hem.

Tags

BOOSGRENSOVERSCHRIJDENDITVJEROEN RIETBERGENTALPA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck